«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. Borsa’da Son Dakika Gelişmeleri! Bugün BİST 100′ de Beklentiler

Borsa’da Son Dakika Gelişmeleri! Bugün BİST 100′ de Beklentiler

bbbbbbbbbbbbbbbb

04 Aralık 2018 BİST 100 Endeksinde Beklentiler Nelerdir

Yeni haftanın ikinci gününe sabah açılış itibari ile 94.974 puanla başlayan BİST 100 endeksi yatay olarak seyretmektedir. Dün yaşanan çıkış ve inişin nedenleri olarak ise çıkıştaki sebebin küresel piyasalarda yaşanan olumlu hava ve bu olumlu havanın etkisi BİST 100 Endeksinde yüzde 1 değer artışına sebep olarak gösterilirken akşam kapanış saatlerine yakın yaşanan düşüş ve değer kaybının sebebi ise henüz yeni açıklanmış olan Kasım ayı enflasyonunun beklentilerin altında çıkmış olması yönünde uzmanlar ve analistler tarafından yorumlanmıştır. Ayrıca Kasım ayı enflasyonunun açıklanması ve açıklanan enflasyon oranlarının beklentilerin altında çıkmasından dolayı döviz kurundaki hareketlilik ve artışların da BİST 100 Endeksinin 96 puandan 94 puanlara inişinin sebebi olarak yorumlanmıştır. Ayrıca TÜFE enflasyonunun % 1.44 gerilemesi ve beklentilerden daha fazla bir düşüş göstermesi ile petrol fiyatlarının tepki yükselişleri de TL de değer kaybına yol açarken BİST 100 endeksinde ise değer kaybına yol açmıştı.

Bugün yine bu etkilerin tekrarlayacak olmasından dolayı BİST 100 endeksin de değer kaybı olacağının göstergesi olup döviz kurlarının ve altın fiyatlarının de artışa geçeceğinin bir resmi olarak karşımıza çıkacaktır. Gün itibari ile beklentilere bakacak olursak eğer BİST 100 Endeksin’ de bugün yine hafif satıcılı bir gün olacağını görmekteyiz. Fakat herne kadar döviz kurunda analistler artış beklese de bu artış bizim tarafımızdan beklenmemekte olup BİST 100 Endeksinin gün boyu yatay seyredeceği yönündedir.

Saat 10:50 sıralarında % 0,07 değer kaybı yaşayan BİST 100 Endeksi yine aynı saatlerde 94.911 puan olarak seyretmektedir. Akşam saatlerinde ise BİST 100 Endeksinin yine 95.00 puana barajını aşacağı da bizim ve takip ettiğimiz konunun uzmanlarının görüşleridir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *