«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BİST 100’de Son Dakika Gelişmeleri

BİST 100’de Son Dakika Gelişmeleri

bisttttt

Yeni güne 93.880 puandan başlayan BİST 100 Endeksi sabah açılış itibari ile yatay seviyede seyretmektedir. Dünü döviz kurlarının etkisinde geçirsede bazı analistlerin 93. barajının altına düşecek diye yorumları da boşa çıkmıştır. Kasım ayı enflasyon oranlarının açıklanması ile birlikte Döviz kurlarının buna artış ile tepki vermeleri  sonucun da düşüş yaşayan BİST 100 endeksi yine bugün aynı gelişmeler ile karşı karşıya kalabilir. Özellikle bazı analistlerin söylemlerine göre bir ara yabancı piyasalar tarafından Borsa İstanbul’a para sokulduğu ve bu paranın her an geri çekele bileceği yönünde olduğu da yapılan haber ve yorumlar arasındadır. Fakat bize göre bu her zaman yapılan Borsa oyunları % 1 ile % 2 Puanlar arasında olmuyor daha çok yüksek değer kayıplarına yol açmaktadır.

Bugüne baktığımız da yine döviz kuruna bağlı değer kayıplarının yaşana bileceği ama BİST 100 endeksinin 93 Puan barajının altına inmeyeceği yönünde olmaktadır. Dünkü verilere bakıldığında Döviz kurundaki artış neticesi ile Euro Dolar paritesinin 1,14 paritesinin üzerine çıktığı görülmüş ve Dolar/ TL 5,35 sınırını aşmış ve TL de değer kaybına neden olmuştur. Bu husus da TL’nin bir gündeki değer kaybı % 3′ ü geçerek piyasalar da TL ye karşı güvensizlik oluşturmuştur.

Yeni güne de dünkü durumların aynı etkisi ile başlayan BİST 100 endeksi sabah açılıştan sonra saat 09:50 sıralarında halen yatay seyretmekte olup henüz iniş veye çıkış yönünde bir hareket sergilememiştir. Fakat yeni güne de artışla başlayan bütün döviz kurlarının arması BİST 100 Endeksinde mutlaka düşüş yaşanacağını göstermekte olup 93. barajının altına inile bileceğinin tahminleri oluşmuştur.

 

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *