«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BİST100’de Yükseliş Sürüyor! TL’nin Değerinde Artış

BİST100’de Yükseliş Sürüyor! TL’nin Değerinde Artış

bist100

Borsada Hızlı Yükseliş Devam Ediyor

BİST 100 Endeksi sabah açılış itibari ile bulunduğu seviyeyi koruyarak saat 09:00 sıralarına kadar hemen hemen aynı puanda kalmıştır. Fakat bu saatlerden sonra artış içerisine giren BİST 100 Endeksi yeni güne 0,95 değer kazancı ile 94,963,22 puandan başlamıştır. Bu sabah açılış itibari ile BİST 100 Endeksi 892,25 puan ve yüzde 0,95 değer kazanmıştır. Bugün gün içinde uzmanların ve ekonomistlerin açıklamaları doğrultusun da BİST 100 Endeksinin 95 Barajını aşacağı söylenmektedir. Sektör endekslerine bakıldığı zaman tek gerileyen sektörün ticaret olduğu gözlenirken Bankacılık sektörünün ise en çok kazandıran sektör olduğunu görmekteyiz. Bugün gün içinde Bankacılık endeksi 2, holding endeksi ise 0,80 yükseklik kazanmış durumdadır.

Analist ve ekonomist uzmanların açıklamalarına göre gün için de FED’ in toplantı tutanaklarının takip edileceği bildirilmiş ve aynı zaman da Almanya’ da açıklanacak olan enflasyon rakamları ve işsizlik oranlarının takip edilmesi gerektiği hatta Avrupa Merkez Bankası Başkanının da yapacağı açıklamaların takip edilmesi gerektiği yönünde bildirimler ve yorumlar yapılmıştır. Bunun yanı sıra döviz kurundaki düşüşün de devam edeceği bildirilmiş ve altının da düşüşe devam edeceğini açıklamışlardır.

TL’de Değer Artışı Sürmekte

ABD’de açıklanacak olan verilerin takip edileceğini  belirterek, akşam saatlerin de 22.00’de  Fed toplantısı tutanaklarının yayınının yapılacağı ve  yatırımcıların odağında yer alacağının da söylendiği net bir dille ifade edilmiştir. Öğlen saatlerinin ilerlemesi ile 95 barajıda aşılmış olup TL’nin döviz karşısın da değeri artmıştır. Saat 14:30 sıraların da BİST 100 endeksi 95.500 bandın da direnç göstermiştir. Son 7 ayın en dip seviyelerine inen döviz kuru borsanın yükselişinde büyük pay sahibi olmuştur. Borsa da yaşanan yükseliş ise TL’ye çok daha fazla değer katarken dış piyasalar da TL odaklı güvene sebep olmuştur. Akşam kapanış saatlerine BİST  100 Endeksi 95.125 olmuş ve yeni günü yine yükselerek kapatmıştır.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *