«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BIST 100 Endeksinde Günün Analizi

BIST 100 Endeksinde Günün Analizi

BİSTTTTTTTTT

14 Ocak 2019 Pazartesi BIST 100 Endeksinde Yaşanan Gelişmeler

Değerli okuyucularımız yeni haftanın ilk gününe başlarken yine siz değerli okuyucularımız için Borsa İstanbul’da yaşanan gelişmeler ve beklentiler ile ilgili haberleri yayınlayarak ayrıca sürekli takip ettiğimiz analist, ekonomist, araştırmacı ve konunun uzmanlarının yapmış oldukları yorumları sizlere aktara bilmek ve kendi yorumlarımızı ve BIST 100 endeksinde yaşanacak beklentilerimizi siz değerli okuyucularımız için günlük haberini tuttuğumuz sitemizde yayınlamaya devam ediyoruz. Bundan sonraki günlerde de her gün BIST 100 Endeksi analizi ve gelişmeler yayımlanacak olup hafta sonu ise cumartesi günleri bir haftalık BIST 100 endeksi raporu ve analizi yapılmaktadır. Sizlerde bu hususta yaşanan gelişmelerden haberdar ve bilgi sahibi olmak için sitemizi takip etmeye devam edin. Bakalım haftanın ilk gününde BORSA İsatanbul da neler yaşanmış hep birlikte görelim.

Borsa İstanbul’da Bugün

BIST 100 endeksi haftanın ilk gününe piyasaların da açılması ile birlikte 90.825 puandan başlamış daha sonra ise sabah saatlerinin ilerlemesi ile değer kaybı yaşamaya başlamıştır. Bir önceki kapanışını 91.083 puandan gerçekleştiren BIST 100 endeksi yeni günde düşüş yaşamış ve yaşadığı düşüş devam etmektedir. Gün içinde yaşanan gelişmeler BIST 100 Endeksinde düşüşün devam edeceğini göstermektedir.

Günün Analizi ve Beklentiler

Değerli okuyucularımız yeni güne dolar ve bütün döviz kurlarındaki yükseliş sonrası BIST 100 endeksin de beklenen gerileme yaşanmaktadır. Ve konunun uzmanlarına göre döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesi BIST 100 endeksindeki değer kaybının devam etmesi beklenirken TL de ise yaşanan değer kaybının yabancı piyasa ve yatırımcıları tedirgin etmesinden dolayı TL’ ye olan güvensizliği artırmıştır. Öğleden sonraki saatlerde veri gündeminin zayıf olacağı ve hisse bazlı hareketlerin daha öne çıkabileceği yapılan yorumlar ve beklentilerdendir. Günün ilk yarısında Bıst 100 endeksi 750,33 puan eksilirken toplam işlem hacmi 1,82 milyar düzeylerinde gerçekleşmiştir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *