«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BIST 100 Endeksinde Günün Analizi

BIST 100 Endeksinde Günün Analizi

BBBBBBBBBB

17 Ocak 2019 Cuma BIST 100 Endeksinde Yaşanan Gelişmeler

Değerli okuyucularımız dün yine yapmış olduğumuz tahminlerin vermiş olduğu mutluluk ile yeni gün için yazacağımız haberimizi yine siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak istiyoruz. Sizlerinde takip ettiğiniz üzere son bir haftadır bütün tahminlerimizin gerçekleştiğini görmüşsünüzdür. Yine bu doğrultuda oluşan ve yaşanacak gelişmelerden haberdar olmak için lütfen sitemizi ve yazılarımızı mutlaka takip etmeyi ve okumayı unutmayınız.

Borsa İstanbul’da Bugün 17 Ocak 2019 Cuma

BIST 100 endeksi haftanın son gününe piyasalarında açılması ile birlikte yükselişe gereçek başlamıştır. İlk çeyrekte biraz durgunluk yaşasa bile yinede günün ilk çeyreğinde yükselmiştir. Piyasaların açılması ile BIST 100 ENDEKSİ YÜZDE 0,39 değer kazanmış ve 97.192,80 puandan yeni güne başlamıştır.  Daha sonra ise Borsa İstanbul’da endeks 375,54 puan ve yine yüzde 0,39 değer kazanarak 97.192 seviyesine yükselmiştir. Bu gelişmelere baktığımızda görülen başka bir husus ise BIST 100 ENDEKSİ  22 Ekim 2018 den beri çıktığı en yüksek seviye olarak gözükmektedir.

Günün Analizi ve Beklentiler 17 Ocak 2019 Cuma

Analistlere göre dünü yine döviz kurlarındaki dalgalanmaya rağmen yükselerek kapatan BIST 100 Endeksin’de bu gün ise yani haftanın son gününde yine yükseliş beklenmekte olup akşam kapanışını ise yine yükselerek kapanış vermesi beklenmektedir. Analistler, dünkü yaşanan gelişmeler gibi yine yabancı yatırımcıların hisse alışlarının yükseldiği gözlenmektedir. Yine analistler haftanın son gününde İngiltere’de aylık parekende satışlar ve ABD’de sanayi üretimi verileri ile ABD Merkez Bankası (FED) in üyelerinin konuşmalarının takip edileceğini söylemişlerdir. BIST 100 Endeksini 98.150 bandında kapanış vermesi beklenmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *