«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BİST 100 Endeksinde Beklentiler ve Analiz

BİST 100 Endeksinde Beklentiler ve Analiz

BBBBBBBBBBBBBBBBB

22 Ocak 2019 Salı BIST 100 Endeksinde Yaşanan Gelişmeler

Değerli okuyucularımız BIST 100 endeksinde yaşanan gelişmeler ve beklenen sonuçlara yönelik yazılarımız hergün devam etmekte olup bütün takip ettiğimiz araştırmacı, analist ve konunun uzmanları tarafından yapılan yorumlara bizde kendi fikirlerimizi belirterek sizlerin sağlıklı bilgelere ulaşmanızı istemekte olup günlük beklenti ve analiz yazılarımızı devam ettirmekteyiz. Sizlerde BIST 100 ENDEKSİN’de olası beklentiler ve analistler tarafından yapılan yorumlardan haberdar olmak istiyorsanız eğer mutlak suretle günlük analizleri takip etmelisiniz.

Borsa İstanbul’da Bugün 22 Ocak 2019 Salı

Sabah piyasaların açılması ile yeni güne yükselerek başlayan BIST 100 Endeksi sabahın ilerleyen saatlerinde yeniden düşüş yaşamış ve sabah açılış verdiği 97.991 puana geri dönmüş ve günün ilk çeyreğinde yatay seviyede kalmıştır. Bir önceki kapanışını 97.955 puandan gerçekleştiren BIST 100 ENDEKSİ sabah açılışını 97.991 puandan gerçekleştirmiştir. Günün ilk çeyreğinden sonra yüzde 1,20 değer kazancı ile 99.128 puana gelmiştir. Analistleri yaptığımız saat 14:20 olurken yine BIST 100 endeksi 99.168 puana yükselmiştir.

Günün Analizi ve Beklentiler 22 Ocak 2019 Salı

Yeni günün raporu için Analist, ekonomist, araştırmacı ve konunun uzmanlarından aldığımız yorumlara göre BIST 100 Endeksinde Banka hisseleri önde olmak üzere yükseliş eğiliminin devam edeceği beklenmektedir. Ayrıca yabancı yatırımcıların yoğun hisse almaları şuan için yükselişe neden olsa da bundan sonraki günlerde özellikle ülkeler arası oluşan ekonomi savaşında bir tehdit unsuruda olmaktadır. Yeni gün raporları ve analizleri bir kaç gündür banka hisselerinde yaşanan durgunluğun hareketleneceği ve yükseleceği yönünde olmaktadır. Önemli bir husus ise dün açıklanan IMF’ in global büyüme tahminini düşürmesi sonucunda Türkiyedeki ekonomik daralmanın beklenenden fazla olabileceği açıklanan rapor sonrasında da Yabancı Borsalar ve BIST 100 Endeksinde kar şatışlarının artacağını da göstermektedir. Çarşamba günü kapanışına kadar TL’nin Dolar karşısında değer kazanacağı da yapılan yorumlardan olmuş altın da ise bir iki günlük düşüş yaşanması beklenmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *