«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BİST 100 Endeksinde Anlık Gelişmeler

BİST 100 Endeksinde Anlık Gelişmeler

BOOOOOOOOOOO

BİST 100 Endeksinde Hafta Sonu Beklentileri 07 Aralık 2018 Cuma

Dünü düşüş yaşayarak 92.827 puandan kapatan BİST 100 endeksi yeni haftanın son gününe aynı dünkü başlangıcı gibi  yatay bir seviyede seyrederek yeni güne 93.507 puandan başlamıştır. Dün 92.350 seviyelerine kadar gerileyen BİST 100 endeksinde bugün aynı durumların yaşanması beklenmektedir. Ayrıca bunun tam aksine BİST 100 endeksinin bugünü 93,00 puan barajının üzerinde tamamlaması beklenirken bir sonraki haftalarda yeniden 95 ve 96 puan barajlarının açılması beklenmektedir. Özellikle yıl sonuna doğru bu tahmini verilerin gerçekleşeceği konunun uzmanları, ekonomistler ve BORSA analistçileri tarafından bu şekilde olacağı yönünde yorumlanmaktadır.

BİST 100′ De Aralık Ayında Yaşana Bilecek Beklentiler

Kasım ayında dış piyasalardaki küresel iştahın artması ile beklenen seviyelere kadar gelen BİST 100 Endeksi şuan bu belirtileri görememiş olsa bile analistler bu yönde yorumlar yapmaktadırlar. Bizim BORSA takipçilerine uyarımız ise şu şekilde olacaktır. Geçtiğimiz kasım ayında Dış piyasalar tarafından alıcıların çoğalması bizim bakış açımızdan bu alışların Aralık ayında bu kadar olmayacağı yönünde olmaktadır. Özelliklede Aralık ayının son haftası BORSA yatırımcılarının çok dikkatli olması gereken bir hafta olup bizim kendi tahminlerimizin doğrultusunda BİST 100 Endeksinde çok ciddi değer kayıpları ve düşüler beklenirken TL’ de yine değer kaybının yaşanacağı ve döviz kurunun yüksekliğinden BİST 100 endeksinde olumsuz gelişmeler yaşanacağı gözükmektedir.

Haftanın son gününde yine BİST 100 endeksinin 92.750 puan ile 94.500 puan arasında kapanış vereceği de tahminlerimiz arasında olmakla beraber geçen ay çok rağbet alımı gören Garanti, Türk Telekom ve Türk hava yollarının aralık ayında aynı seviyelere çıkamayacağı ve Bist 100 endeksi takipçilerinin bunları dikkatli incelemesi gerekmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *