«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İlk Toplantısı Gerçekleşti

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İlk Toplantısı Gerçekleşti

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Aylardır haftalardır beklenen asgari ücret komisyonunun ilk toplantısı nihayet  gerçekleşti. Asgari ücret komisyonundan çıkacak kararları ve sonuçları sadece asgari ücrete çalışan vatandaşlarımız değil bütün ülke esnafı ve vatandaşları tarafından merakla beklenmekteydi. Günümüz koşullarında şuanki asgari ücret resmen açlık sınırındadır. Bu zamanda asgari ücret sadece 1 kişinin ihtiyaçlarını bile karşılamaz iken bizim vatandaşlarımız bu asgari ücret ile evini geçindirmek 4 veya 5 kişilik bir nüfusa bakma zorundalar.

Toplantıda Bir İlk Gerçekleşti

Asgari ücret tespit komisyonu toplantısında bir ilk gerçekleşerek bir asgari ücretli çalışan vatandaşımızda toplantıya katıldı. Gülden GÖRMEZ hanımın anlattıkları gerçekten acısı. İki oğlu ile birlikte yaşadığını söyleyen Gülden Hanım oğluna hırka alamadığı için oğlunun okulu bıraktığını söyledi. Bu hırka normal bir hırka değil okul üniforması olduğunu belirtti. 850 TL kira verdiğini kredi kartı ile geçinmeye çalıştığını söyleyerek yemek artı yol parası ile beraber 1903 TL aldığını belirterek elektrik su paralarınıda ödedikleri taktir de mutfaklarına sadece makarna ve bakliyat girdiğini sözlerine ekledi. Aslında daha çok şeyler söyledi ama yazarken bile insanın içi acıyor.

Aile, Çlışma ve Sosyal Hizmetler Bakanından Açıklamalar

Aile, Çlışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk hanımda konu hakkında açıklamalarda bulunarak herkesin uzlaşa bileceği bir rakam açıklayacaklarını umduğunu söyledi. Fakat bunu söylemeden önce yapmaları gereken şudur ki o umdukları rakamla kendileri bir ay değil bir hafta geçinsinler onda sonra umdukları rakamları açıklasınlar. Değerli okuyucularımız gerçekten asgari ücretli çalışan vatandaşlarımızın durumları içler acısı Allah Yardımcıları olsun. Yoksa bunların açıklayacağı rakam şimdiden belli olmakta ya 1940 yada 1980 TL olarak açıklayacaklar.

Asgari ücret tespit komisyonunun ikinci toplantısı 13 Aralık 2018 tarihinde gerçekleşecektir. Bakalım o zaman ne gibi kararlar çıkacak asgari ücretli çalışan bayan vatandaşımızın söyledikleri akıllarına gelecek mi.

NOT: Fiyatlar ucuzladı diye yalan haber yapan internet siteleri ve medya kuruluşları acaba dinledilermi asgari ücret ile çalışan vatandaşımızın söylediklerini bilmiyorum ama hamsi ucuz balık ucuz diye vatandaşı kandıracak yanlı haber yapmalarını kınıyoruz hamsi tezgahda 20 TL. haberlerde 5 TL. Umarım Sayın Cumhurbaşkanımızda dinlemiştir ve sadece makarnaya talim eden vatandaşlarımızın olduğunu duymuş ve görmüştür. Eğer ki dinlediyse anlayacaktır talebin kırmızı ete değil asıl talebin makarnaya olduğunu.

 

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *