«
  1. Anasayfa
  2. Asgari ücret haberleri
  3. 2019 Yılı Asgari Ücret Zammı Belli Oluyor

2019 Yılı Asgari Ücret Zammı Belli Oluyor

asgari-ucret-

Asgari Ücret Tespit Komisyonunun İkinci Toplantısı Gerçekleşti

13 Aralık 2018 perşembe günü gerçekleştirilen toplantıda neler konuşuldu ve gerçekleşti sendikalar neler talep ediyor ve birde konunun diğer tarafı TİSK ve Hükümet tarafı bu işe nasıl bakıyor bütün asgari ücretli çalışan vatandaşlarımız bunların hepsini merek etmektedir.

2019 Yılı Asgari Ücret Belirlenmesi İçin İkinci Toplantı Gerçekleştirildi

Sonun da merak edilen toplantı gerçekleştirilmiş ve bu toplantı yaklaşık iki saat on beş dakika sürmüştür. Toplantı biter bitmez Hükümet, İşçi ve İşveren tarafları açıklamalarda bulunmuşlardır.TÜRK-İŞ Genel Eğitim Sekreteri Nazmi IRGAT konuyla ilgili yaptığı açıklama dikkatlerden kaçmayacak şekilde olmuş Sayın Nazmi IRGAT asgari ücretle geçine bilmenin çok büyük bir sihirbazlık olduğunu söylemiştir.

Günümüz koşulları ve verilen asgari ücretle geçinmek hiç kolay değil çünkü Ülke koşullarındaki asgari ücret açlık sınırı kadardır. Ve bu açlık sınırındaki rakamla değil tekbir kişi 4 veya 5 kişilik bir aile geçinmeye çalışıyor. Asgari ücret 2019 yılında ne olacak toplantılar yapılıyor tartışmalar yapılıyor ama TİSK ve Hükümet tarafı vatandaşın durumunu hala görmezlikten geliyorlar. Burada yapılması gereken şudurki asgari ücretin iyi düzeylere çıkmasına karşı olanlara asgari ücretle nasıl geçinilir onlara sormak lazım. Çok sayın hükümet ve millet vekilleri önde gelen iş adamları asgari ücret aylığı alsalardı bir ay geçinselerdi belki onlara oy verip Meclise gönderen vatandaşların halinden anlarlardı. Ama bu çok zor tabiki nede olsa kim iki yalan atsa halk olarak kolay inanıp kandığımız için hiçbir şey değişmezdi. Asgari ücret ne zaman birey olarak hakkımızı aramayı öğrenirsek o zaman düzelecek gibi görünüyor.

Hükümet TİSK’in Yanında Yer Alıyor ( Artış Belli)

Çünkü günümüz koşullarına bakmadan çok büyük rakammış gibi TİSK 1800 TL olsun derken hükümet 1840 olsun diyor. TÜRK-İŞ 2500 TL den aşağı olmasın derken hükümet neden TÜRK-İŞ’ in teklifine değilde TİSK’in teklifine yanaşıyor. Sanki herşey önceden planlanmış programlanmış gibi.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *