«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BIST 100 Endeksi Haftalık Analiz Raporu

BIST 100 Endeksi Haftalık Analiz Raporu

BORSAAAAAA

Borsa Haberleri ve Haftalık Analiz 12.01.2019 Cumartesi

Değerli okuyucularımız sitemizde artık her gün Borsa hakkında önemli gelişmeleri BIST 100 endeksinde beklenti analizlerini takip edip bula bileceksiniz. Ayrıca her hafta cumartesi günleri haftalık analiz raporu yayınlanmakta olup en çok kazandıran hisse ve en çok kaybettiren hisseler ayrıca en çok değer kazanan ve kaybeden sektör analizlerini de bulabileceksiniz. Şimdi bahsettiğimiz üzere bu haftanın analizini ve bu hafta en çok kazandıran ve kaybettiren hisseleri siz değerli okuyucularımız için derledik. Şimdi en çok kazandıran ve kaybettiren hisselere ve haftalık BIST 100 endeksi analizine hep birlikte göz atalım.

Borsada Bu Hafta En Çok Kazandıran Hisse Senedi

Değerli okuyucularımız bu haftanın geneline baktığımız da Borsada en çok kazandıran hisse senedinin Ford Otosan olduğu görünmektedir. Ford Otosan hisse senedi bu hafta yüzde 13,54 yükselerek bu hafta borsada en çok kazandıran hisse senedi olmuştur. Borsada Ford Otosan hisse senedini sırası ile takip eden Verusa Holding yüzde 12,67 daha sonra ise bu hisse senetlerini takiben yüzde 12,17′ lik yükseliş gösteren Tofaş Otomobil Fabrikası İzledi.

BIST 100 endeksi bu hatayı yüzde 3,22’lik kazanç ile 91.687 puana çıkarak kapatmış olup endeks hafta içinde en yüksek 92.028 puana yükselirken en düşük ise yine hafta içinde 89.280 puana gerilemiştir. Yine bu haftanın geneline baktığımız takdirde en çok kazandıran hisse senedinin Ford Otosan olduğu karşımıza çıkmaktadır.

En Çok Kaybettiren Hisse Senetleri

Borsa İstanbul’da daha öncede söylediğimiz üzere en çok kazandıran hisse senedi Ford otosan olurken yine aynı haftada en çok kaybettiren hisse senedi ise 11,22 ile Bera Holding olmuş diğer çok kaybettirenler ise yüzde 7,06’lık düşüş ile Çemaş Döküm ve yüzde 4,30 düşüş ile Net Holding olarak kayıtlara geçmiştir.

Değerli okuyucularımız yine bu hafta en yüksek işlem hacmi 3 milyar 766 milyon 430 bin lira ile Garanti Bankası olurken en çok değerli şirket ise 37 milyar 987 milyon 752 bin TL ile Koç Holding olarak kayıtlara geçmiştir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *