«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BIST 100 Endeksi Analizi

BIST 100 Endeksi Analizi

BISTTTTTTTTT

BIST 100 Endeksinde Gün İçinde Yaşananlar 11. Ocak 2019 Cuma

Değerli okuyucularımız Borsa takipçileri her gün sayfamız da siz değerli okuyucularımız için BIST 100 endeksinde neler yaşandı sabah yeni güne nasıl başladı günün ilk yarısını nasıl tamamladı ve sürekli takip etmiş olduğumuz konunun uzmanları, araştırmacılar ve analistlerin yapmış olduğu Borsa yorumları ve BIST 100 Endeksinde ki beklentilere yönelik yapmış olduğu yorumları derleyerek ve bu hususta kendi düşüncelerimizi de aktararak siz değerli okuyucularımızın yaşanacaklardan veya beklenen gelişmelerden haberdar olmanız maksadı ile sayfamız da her gün BIST 100 endeksi haberleri yer alacaktır.

BIST 100 Endeksi Sabah Yatay Seviyede Kaldı

Yeni güne başlarken piyasalarında açılması ile birlikte düşüş yaşanan BIST 100 endeksi sabah saatlerinin ilerlemesi ve piyasalardaki hareketlilik ile yeniden yükselmiştir. Yeni günde günün ilk çeyreğinde sürekli iniş çıkışlar yapan BIST 100 endeksi günün ilk çeyreğini Yatay seviyede tamamlamıştır.

BIST 100 Endeksi Günün İlk Yarısında Yükseldi

Yeni günde günün ilk çeyreğinde yatay seyreden BIST 100 endeksi öğlen saatlerinin yaklaşması ile yükselişe geçmiştir. BIST 100 endeksi öğlen saatlerinde yaşadığı yükseliş ile yüzde 0.54 artış göstermiş 91.692,75 puandan tamamlamıştır. Günün ilk yarısına baktığımız da önceki kapanışa göre 496,44 puan artış göstermiş ve toplam işlem hacmi ise 2.2 milyar lira düzeyinde gerçekleştirmiş ve günün ilk yarısını yükselerek tamamlamıştır. Günün ilk yarısın da bankacılık endeksi yüzde 0,65 holding endeksi ise yüzde 0,21 yükselmiştir. Yine günün ilk yarısına baktığımız yüzde 2,69 ile en çok kazandıran sektörün madencilik olduğu görünmüş en çok kaybettiren sektörün ise 0,71 ile finans kiralama, faktoring olduğu görünmektedir.

ANALİST Görüş ve Yorumları

Çin ve ABD arasındaki ticaret kızışıklığı ve bu hususta yaşanan belirsizlik döviz kurlarında da belirsizliğe neden olmaktadır. Gün içinde dolar kurunda yaşanan yükselişin akşam saatlerinde yeniden düşüşe geçmesi beklenmekte olup dolar kurundaki tutarsızlık ta ön planda tutulmuş ve bu belirsizliğin BIST 100 endeksine yansıdığı görüşmüştür. Yine analistlere göre BIST 100 endeksinin yeni günü en düşük 91.250 puan en yüksek ise 91.700 puandan kapatması beklenmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *