«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. Borsa Yükselişe Geçti

Borsa Yükselişe Geçti

borsa yukseldi

Borsa İstanbul dünkü günü düşüşle kapatıp 21.11.2018 tarihi ile yeni güne de düşüş yaşayarak başlamıştır. Özellikle sabah saatlerinde döviz kurunda yaşanan hızlı artışında etkisinde kalmıştır. Fakat daha sonraki öğlen saatlerine yakın 11:40 civarların da Döviz kurunda ki artışın durması ve hızlı düşüşler yaşaması BİST’ de olumlu karşılamaya neden olmuş ve dövizde yaşanan düşüş Borsa’ yı yukarı taşımıştır. Saat 11:45 sıraların da % 0,48 oranında puan kazanarak 92.130,64 puanla seyrine devam etmiştir.

Döviz kurlarındaki Belirsizlik BİST 100- Yukarı Taşıdı

Öğlen saatlerinde hemen hemen puanını kuruyan BİST akşam saatlerine yakın tekrar yükselerek çıkışa geçmiştir. Akşam saatlerine yakın saat 16:45 civarların da günü içinde yükselen puanını yüzde 0,81 olarak artıran BİST bu saatlerde 92.431,29 puana kadar yükselmiştir. Dünkü kapanış puanı 91.686 iken saat 16:45 civarlarında düne göre % 0,8840 puan daha artmıştır. Şuan ki görünen tabloya baktığımız da bugün akşamki kapanışının daha yüksek puana çıkacağı beklenmektedir.

Akşam saatlerindeki borsanın yükseleceği tahminimiz tutmuştur. Bu tahminleri yaparken dolar ve euro nun sert çıkıp sert düşüş yaşamaları yapmış olduğumuz tahminlere yardımcı olmuştur. Bugün itibari ile baktığımız da bütün döviz kurların da sabah saatlerinde başlayan bir belirsizlik vardı. Bazı yayın organları borsanın düşeceğini söylese de döviz kurundaki dalgalanma ve belirsizlik bunun tam aksini bizlere yansıtmış ve tahminlerimizi doğru çıkarmıştır. Akşam saatlerinde daha fazla yükselen Borsa 21.11.2018 gününü % 1.11 puan artırarak 92.707 puanda tamamlayarak kapanış vermiştir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *