«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. BİST -100 de Düşüş Devam Ediyor

BİST -100 de Düşüş Devam Ediyor

bist

20 Kasım 2018 Borsa’da Bugün Neler Oldu?

Borsa İstanbul düşmeye devam ediyor. Yeni güne başlarken BİST-100 endeksinin artacağı düşünülse de bu sonuç tam tersine çıkmıştır. Özellikle gün içinde genele yayılan satışların etkisinden kurtulamayıp düşüşünü gün boyu sürdürmüştür. Dolar ve Euro ile birlikte Altın fiyatlarının da yükselişe geçmesi bugün borsadaki düşüşün sebepleri olarak belirtilse de aslında küresel piyasalarda oluşan satışların etkisinden kaynaklı bir düşüş olduğu da Borsa takipçilerinin bilgisi halinde olup gözlerden kaçmamıştır.

Küresel Piyasalar Borsa’yı Nasıl Etkiledi?

Küresel piyasalardaki satışların asıl sebebi ise Küresel risk iştahındaki düşüşten dolayı kaynaklanmış olup bu yüzden piyasalardaki satış dalgasına neden olmuştur. Bu sonuçlar itibari ile Borsa İstanbul bu satışların etkisinde kalmış yeni güne yani 20 kasım 2018 de yüzde 0.31 oranında düşüş göstererek girmiş ve 94 bin 279 puandan yeni güne başlamıştır.

BİST’ in düşmesine neden olan bazı sonuçlar ise Sanayi hisselerinde ki gerileme diyebiliriz. Ayrıca Avrupa Borsalarında da güç kaybı ve düşüşler yaşanması BİST’ in üzerinde eksi derecede etkili olmuştur. Saat 16: 10 sıraların da BİST biraz daha düşüş yaşamış ve 1.98 kayıp ile 92 bin 703 puan seviyelerine gerileyerek işlem görmeye devam etmiştir. Bugün gün boyu piyasalarda ki sıkışma devam ederek piyasalar da yaşanan sıkıntılarda üst üste gelmiş olması da yarını şimdiden düşündürmeye başlamıştır. Bu arada BİST’ de yükseliş beklenirken bu denli düşüş olması da Borsa takipçilerini şaşırtmıştır.

Hazine ve Maliye Bakanı Sayın ALBAYRAK Piyasaların düzelmesi yönünde çalışmalar yapsalar da bu çalışmalar genele baktığımız da piyasalar da düzelmeden çok tedirginlikler yaratmış piyasalardaki sıkışıklığa neden olmuştur. Daha düne kadar konunun uzmanları tarafından yapılan açıklamalar da BİST’ 97 bin 300 Puanı aşabileceği ve bu puanın aşılması halinde daha hızlı yükseliş olacağı beklentileri vardı fakat bunlar olmadı bunun tam aksine Döviz kuru yükselirken borsa düşüş içine girmiştir. BİST-100 endeksi yeni günü %-2,58 puan kaybederek 92.130 puandan kapatmıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *