«
  1. Anasayfa
  2. BORSA HABERLERİ
  3. Kontrolmatik Temettü Vereceğini Açıkladı

Kontrolmatik Temettü Vereceğini Açıkladı

kontrolmatik_temettu_vereceğini_duyurdu

Kontrolmatik Temettü Vereceğini Açıkladı mı, Kontrolmatik ne zaman temettü verecek, Kontrolmatik  2023 yılında ne kadar temettü verecek gibi sorularınız için bugün ki haberimizi okuyarak gerekli bilgileri alabilirsiniz. KONTR şirketinin kar payı yani temettü dağıtımı ile detaylı bilgiler haberimizin devamındadır. Sizlerde haberimizi okuyarak KONTR şirketinin vereceği TEMETTÜ oranlarını öğrenebilirsiniz.

Kontrolmatik Temettü Vereceğini Açıkladı

KONTR şirketinin vereceği temettü oranı hakkında bilgiler bu başlık altında yer alıyor. Kontrolmatik şirketi  çıkarılmış sermayesinin %15’ine tekabül eden bürüt 30.000.000,00 TL tutarındaki nakit kâr payının ortaklara dağıtılmasına karar verdiğini açıkladı. Yapılan açıklama ve orana göre Pay sahiplerine ödenecek bürüt Temettü (Kar Payı ) toplamı olan 30.000.000,00 TL’nin tamamının en geç 12.07.2023 tarihinde nakden ödenmesine ilişkin husus Genel Kurul onayına sunulacağını açıkladı.

Kontrolmatik (KONTR) Hisse Başı net 0,135 TL Temettü Verecek

Temettü nasıl alınır hususundaki bilgiler bu başlık altında mevcuttur. Kar Payı (Temettü) şirketlerin elde etmiş olduğu Kar payı dağıtımına hak kazanmak için, Kar Payı dağıtımı yapılmadan en az bir gün önce, elinizde mevcut olan lot sayısı farketmemeksizin temettüden faydalanırsınız. Bu hususta merak konusu olan durum temettü Kar payı ödeme tarihinde şirketin hisse senedi fiyatındaki değişimdir. Temettü ödeme tarihinde hisse fiyatı, hisse başına brüt kar miktarı kadar azalır ya da geri çekilme gösterebilir.

Lakin kar paylaşımı düzeltilmiş fiyat tablolarına yansıdığı için bu düşüş gözlenmemektedir. Sadece düzeltilmemiş fiyat grafikleri, temettü (Kar Payı) ödeme tarihinde bir düşüş göstermektedir. Verilen tarih ile temettü ödemesinden 2 iş günü sonra, bankanızı veya aracı kurumunuzu aramanıza lüzum kalmadan tutar hesabınıza geçecektir. Ancak, ödemeyi yaptıktan iki iş günü sonrasında yapılacak ödeme hala hesabınızda değilse, çok daha fazla bilgi edinmek için aracı kurumunuzu veya bankanızı arayın ve konu hakkında detay gereken hususları öğrenin.

Temettüye ilgi

Hisse senedinden para kazanmanın bir başka yolu olarak bilinen temettü ödemeleri, bir gecede yeni yatırımcıların dikkatini çekti. Bağ İstanbul # 039; Temettülere ilgi her geçen gün artıyor ve yatırımcı sayısı son bir yılda istikrarlı bir şekilde artarak rekor seviyelere ulaştı. Temettü ödemesi durumunda, şirketlerde hisse satın alan yatırımcılar, düzenli olarak temettülere yatırım yapan ve dolayısıyla aşırı kar sağlayan şirketleri filtrelemek isterler. Yukarıdaki temettü ödemeleri yılın belirli dönemlerinde yapılmaktadır.

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.