«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Merkez Bankası 2019 Yılı Sonu Dolar Tahmini

Merkez Bankası 2019 Yılı Sonu Dolar Tahmini

merkez_bankasi

Merkez Bankası 2019 Yılı Sonunda Oluşacak Dolar Tahminini Açıkladı

Değerli okuyucularımız yaklaşık bir haftadır internet sitelerinde sürekli aranan ve merak edilen konuların başında gelen Merkez Bankasının Yıl sonu dolar tahminini açıklaması ve anket sonuçları nihayet açıklandı. Son haftanın en çok merak edilen konuların başında geliyordu. Söz konusu olan yıl sonu dolar tahmini oranları önceleri genellikle ülke esnafı tarafından merak edilip araştırılırdı. Fakat günümüz koşulları bütün ülke insanını öyle duruma getirdi ki artık hem esnaf hemde bütün vatandaşlarımız bu hususu çok merak edip araştırmak zorunda kaldı.

Merkez Bankası Tarafından Yapılan Anket Sonuçları

Merkez Bankası tarafından yapılan yıl sonu beklenti anket sonuçları belli olmuş ve Merkez Bankası tarafından açıklanarak kamuoyuna duyurulmuştur.  Merkez Bankası tarafından yapılan anketin sonuçlarına göre Cari yıl sonu TÜFE beklentisi yüzde 16,45 olurken yıl sonu dolar/ TL beklentisi ise 6,18 olmuştur.

2019 Yılı Ocak Ayı Beklentileri

Yapılan anket finansal sektör temsilcileri ve profesyonel ve uzman araştırmacılar tarafından toplamı 75 katılımcıyı oluşturan ekip tarafından yanıtlanmış ayrıca 2019 yılı Ocak ayı beklentileri de açıklanmıştır. Değerli okuyucularımız söz konusu 2019 yılı Ocak ayı beklenti sonuçlarına göre ise Ocak ayı için TÜFE beklentisi bundan önceki yapılan anket dönemin de yüzde 1.56 olurken yeni yapılan ankete göre yüzde 1.16 ya gerilemiş oldu.

Anketteki diğer durumlara göre TÜFE beklentisi Şubat ayında yüzde 0,98′ den yüzde 0,94’e düşmüş oldu. Bu şekilde ise mart ayı için yüzde 1,03 olarak gerçekleşmiştir.

Diğer yandan bakıldığında yapılan anket sonucuna göre 2019 yılı sonu dolar/ TL beklentisi bu anket döneminde 6.18 TL olmuştur. Anket sonucuna göre ise yıl sonu yani 12 ay sonun da beklenen dolar kuru bir önceki ankette 6.250 TL iken bu dönem anketine göre ise 6,300 TL olmuştur.

Değerli okuyucularımız burada açıklanan oranlar Merkez Bankası Tarafından yapılan anket sonuçlarına göre çıkan oranlardır. Fakat sizlerde daha iyi görüyorsunuz ki her şey anket sonucu ile belli olmuyor. Geçen seneki anket sonucuna göre şuan doların 4,800 TL olması gerekiyordu. Bizim daha önceki yazılarımızda da bildirdiğimiz üzere bizim kendi beklentimiz yıl sonunda Doları en düşük 6.800 TL olacağı yöndedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *