«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Vakıf Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Açma

Vakıf Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Açma

VAKIF KATILIM ALTINDAN DÖNÜŞÜMLÜ NTL HESABI

Vakıf Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı

Kamu Bankası olan Vakıf Katılım Bankası, TCMB tarafından yayımlanan karar doğrultusunda Altın Hesaplarından Türl Lirası Mevduat ve Katılma Hesaplarına Dönüşümün Desteklenmesi programına dahil olduğunu resmi web sitesi üzerinden yayımlayarak duyurmuştur. Bu doğrultuda Vakıf Katılım Bankası Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabı ile müşterilerine hizmet verecektir. Vakıf Katılım Altın dönüşümlü TL katılma hesabı nedir, Altın Dönüşümlü TL katılma hesabı nasıl açılır ve Altın dönüşümlü TL katılma hesabı özellikleri hakkında bilgiler haberimizin içerisinde bulunmaktadır.

Vakıf Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Nedir

Vakıf Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı, birikimlerini altın olarak değerlendiren bireysel müşterilere sunduğu Türk Lirası katılma hesabı olarak tanımlanmaktadır. Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı olan banka müşterisi yastık altında muhafaza ettiği altınlarından kurlardaki hareketliliğe karşı birkiminin gücünü korumak aynı zamanda Vakıf Katılım güvencesiyle değerlendirmek için bu hesabı açabilir. Vakıf Katılım Altın dönüşümlü TL katılım hesabı ile kurlarda yaşanan haraketliliğe karşı sizlerde yastık altında muhafaza ettiğiniz birikimlerinizi koruma ve güvence altına alabilirsiniz.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı Özellikleri

28 Aralık 2021 tarihinde Vakıf Katılım Bankasında mevcut olan altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altını bulunan yurt içi gerçek kişi 3 ay,6 ay ve 12 ay vadeler ile TL olarak hesap açılışından yararlanmaktadır.

Vakıf Katılım Bankasında 31 Aralık 2021 tarihinde mevcut bulunan altın hesapları ile bu tarihten sonra açılacak işlenmiş ve hurda altın karşılığı altını olan yurt içi tüzel banka müşterileri 6 ay ve 12 ay vadelerde Türk Lirası olarak hesap açılışından yararlanabilmektedir.

Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabı açma alt limiti banka tarafından 250 TL olarak belirlenmiştir.

Vakıf Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabını yurt içi yerleşik gerçek/tüzel kişiler açılbilmektedir.

Vakıf Katılım Altın Dönüşümlü TL Katılma Hesabından kısmi çekim işlemi yapılamayacaktır. Hesap sahibi istediği zaman açmış olduğu hesabını kapatabilecektir.

Bu hususta öngörülen uygulamaya göre, altın hesaplarının Türk Lirası’na dönüştürülmesinde T.C. Merkez Bankası’nın o gün saat 11.00’de ilan ederek belirteceği gram altın fiyatı esas alınacaktır.

Altın dönüşümlü TL Katılım hesabında Katılım bankacılığı ilke ve standartları çerçevesinde vade sonunda Türk Lirası katılma hesabı sahibine kar payı getirisi Vakıf Katılım bankası tarafından nemalandırılacaktır.

Vade sonu kurunun hesap açılışındaki dönüşüm (çevrilme) kurundan ve kur farkı üzerinden hesaplanan tutarın altın hesaplarından TL’ katılma dönüşüm hesabına ödenecek kâr payından yüksek olması durumunda ise aradaki oluşan kur farkı üzerinden hesaplanan tutardan, kâr payı düşülerek, hesaplanan tutar Merkez Bankasınca katılma hesabı sahibine ödenmek üzere Vakıf Katılım Bankasına aktarılmaktadır.

Altın Dönüşümlü TL Katılım Hesabı Nasıl Açılır?

Vakıf Katılım Altından Dönüşümlü TL Katılma hesabı banka şubelerinden, vakıf katılım mobil bankacılık ve vakıf katılım internet bankacılığı üzerinden açılmaktadır. Altın dönüşümlü TL katılma hesabını banka şubelerinden açmak isterseniz size en yakın banka şubesine giderek hesabınızı kolaylıkla açtırabilirsiniz.

Vakıf Katılım Mobil Bankacılık İle Hesap Açma

Vakıf Katılım mobil bankacılık uygukamasını telefonunuza indirmeniz gerekmektedir. Daha sonra yapmanız gereken işlem vakıf katılım mobil bankacılık şifresi almak olacaktır. Mobil bankacılık şifrenizi aldıktan sonra mobil bankacılığa giriş yaparak Altın dönüşümlü TL katılma hesabını seçmelisiniz. Menüyü takip ederek hesabınızı açabilirsiniz.

vakıf katılım kur korumalı TL katılma hesabı Açma URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/vakif-katilim-kur-korumali-tl-katilma-hesabi-acma/.html

Vakıf Katılım İnternet Bankacılığı İle Hesap Açma

Vakıf Katılım İnternet bankacılığı ile Altın Dönüşümlü TL katılım hesabı açmak isterseniz bulunduğunuz ortamda internet olması yeterli olacaktır. Vakıf Katılım internet bankacılığı şifresini almalısınız. Daha sonra aldığınız şifre ile Vakıf Katılım İnternet bankacılığına giriş yapıyorsunuz. İnternet Bankacılığına giriş yaotıktan sonra Altın Dönüşümlü TL Katılma hesabını seçmelisiniz. Sırası ile yapılan işlemleri menüyü takip ederek kolaylıkla yapabilirsiniz.

Vakıf Katılım internet bankacılığı URL: https://isube.vakifkatilim.com.tr/Login/InitialLogin

Vakıf Katılım İletişim Hattı

Vakıf Katılım Altın dönüşümlü TL katılma hesabı nedir, Altın Dönüşümlü TL katılma hesabı nasıl açılır ve Altın dönüşümlü TL katılma hesabı özellikleri hakınmda çok daha detaylı bilgiler almak isterseniz Vakıf Katılım iletişim hattını aramalısınız. Vakıf Katılım iletişim hattını arayarak bankanın müşteri temsilcilerinden en güncel bilgileri alabilirsiniz.

Vakıf Katılım iletişim hattı URL : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/vakif-katilim-iletisim-hatti-444-44-77/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.