«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Odeabank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Odeabank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Odeabank Kur Korumalı Mevduat Nedir

Odeabank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Nedir ?

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı birikimlerinizi (USD/EUR) gibi döviz kurlarının hareketliliğine karşı koruyan mevduat ürünüdür.  Odeabank Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı ile Türk Lirası cinsinden olan birikimlerinizi korumaya alabilirsiniz. Döviz kurunda düşüş olması durumunda mevduat faizinden faydalandığınız bir hesap olmaktadır. Ayrıca olası kur yükselişlerinde kur oranından getirisi olan bir mevduat hesabıdır. Odeabank Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı nasıl açılır bilgileri haberimizin devamında bulunur.

Odeabank Kur Korumalı TL Mevduat Özellikleri

Mevduat ürünü için vade süresi 3, 6, 9 ve 12 ay olup 3 ay için 92 gün; 6 ay için 181 gün; 9 ay için 272 gün ve 12 ay için 365 gün üzerinden açılabilecektir. Vade sonunun tatil gününe denk gelmesi halinde vade sonu en yakın iş günü olarak esas alınır.

Odeabank Kur Korumalı TL Vadeli hesap açma alt limiti 10.000 TL’ olmaktadır.

Hesap açılış ve vade sonu tarihlerinde esas alınan döviz kurlarında oluşan değişime göre hesaplanacak tutarın TL vadeli mevduat hesabı üzerinde işleyecek faiz tutarından yüksek olması durumunda faiz getirisinin yanında kur farkı getirisi elde edilecektir.

Kur değişimine göre hesaplanacak tutar için hesap açılış kuru; hesabın açıldığı gün saat 11:00’da TCMB tarafından açıklanan (USD/EUR/GBP) gibi döviz alış kuru üzerinden, vade sonu kuru ise vade sonu tarihinde saat 11:00’da TCMB tarafından açıklanan USD, EUR veya GBP döviz alış kuru üzerinden esas olarak alınır.

Kur korumalı mevduat ürününden kısmı çekim işlemi yapılamaz.

Hesap sahibi dilediği tarih ve saatte hesabını kapatabilir. Fakat vededen önce hesabını kapattığı için mevduat faizinden yararlanamaz.

Kur Korumalı Mevduat hesabının açıldığı tarihteki TCMB’nin ( USD, EUR /GBP) gibi döviz alış kuru ile hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’da açıklanan TCMB’nin ( USD/ EUR /GBP ) Döviz alış kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenir. Döviz kurunun hesap açılış tarihinde esas alınan kurdan düşük olması halinde, müşteri vade başlangıç tarihindeki anaparasından kayıp yaşayabilir.

Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı için stopaj oranı sıfır (0)’ dır.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Nasıl Açılır ?

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı bankanın bütün şubelerinden açılabilir. Söz konusu olan hesap için müşterek olarak hesap açmak isteyenler paydaş evraklarını eksiksiz olarak tamamlaması gerekir. Paydaş evrakları eksiksiz olarak tamamlayan kişiler kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını banka şubesinden açabilmektedir.

Mobil Bankacılık İle Kur Korumalı TL Vadeli Hesap Açma

Odeabank mobil kullanıcısı değilseniz öncelikle odeabank mobil’i aklıllı telefonlarınıza indirmelisiniz. Bir sonraki işleminiz odebank mobil bankacılık şifrenizi almanız olacaktır. Mobil şifrenizi alarak mobil bankacılığa giriş yaptıktan sonra Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat hesabı ürününü seçerek hesabınızı açabilirsiniz.

odeabank mobil şube URL: https://www.odeabank.com.tr/direkt-bankacilik/mobil-bankacilik

İnternet Bankacılığı İle Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

Odeabank internet bankacılığı ile kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak isterseniz internet bulunan her ortamdan hesabınızı kolaylıkla açabilirsiniz. Odeabank internet bankacılığına giriş yaptıktan sonra Kur korumalı TL vadeli mevduat ürününü seçerek hesabınızı açabilirsiniz.

Odeabank İletişim Hattı

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nedir, kur korumalı tl vadeli mevduat hesabı nasıl açılır ve kur korumalı tl vadeli mevduat hesabı özellikleri hakkında en güncel bilgiler için odeabank iletişim hattını arayarak Müşteri temsilcilerinden detaylı bilgileri öğrenebilirsiniz.

Odeabank iletişim hattı URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/odeabank-musteri-hizmetleri-odeabank-direk-baglanma/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.