«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. ING Bank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

ING Bank Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

ING Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı nasıl açılır

ING Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hesabı Nedir

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı tasarruflarınızı(USD/EUR/GNP) gibi döviz kurlarının hareketliliğine karşı güvence altına alan mevdut hesabıdır.  ING Bank Kur korumalı TL mevduat ürünü ile Türk Lirası cinsinden yapmış olduğunuz yatırımınızı güvence altına alabilirsiniz. Söz konusu olan kur korumalı TL vadeli mevduat ile Döviz kurunda düşüş yaşanması halinde mevduat faizinden faydalanırsınız. Ayrıca olası kur yükselişlerinde kur oranının getirisinden yararlanırsınız. ING Bank Kur Korumalı TL vadeli mevduat hesabı özellikleri hakkında aradığınız bilgileri haberimizin devamında bulabilirsiniz.

ING Bank Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Hasabı Özellikleri

ING Bank kur korumalı TL vadeli mevduat hesabında spotaj sıfır (0)’dır.

Kur korumalı TL Vadeli mevduat hesabı için vade süresi 3, 6, 9 ve 12 ay olup 3 ay için 92 gün; 6 ay için 181 gün; 9 ay için 272 gün ve 12 ay için 365 gün üzerinden açılabilecektir. Vade sonunun tatil gününe denk gelmesi halinde vade sonu en yakın iş günü olarak esas alınacaktır.

ING Bank Kur Korumalı TL Vadeli hesap açma alt limiti en az 5.000 TL’ dir.

Hesap açılış ve vade sonu tarihlerinde esas alınan (USD/EUR/GBP) gibi döviz kurlarında oluşan değişim oranına göre hesaplanacak tutarın Türk Lirası vadeli mevduat hesabı üzerinde işleyecek faiz tutarından yüksek olması halinde faiz getirisinin yanında kur farkı getiriside elde edilecektir.

Kur değişimine göre hesaplanacak tutar için hesap açılış kuru; hesabın açıldığı gün saat 11:00’da TCMB tarafından yayımlanan ve belirtilen (USD/EUR/GBP) gibi döviz alış kuru üzerinden, vade sonu kuru ise vade sonu tarihinde saat 11:00’da yine TCMB tarafından açıklanan USD, EUR veya GBP gibi döviz alış kuru üzerinden esas olarak alınmaktadır.

ING Bank Kur korumalı mevduat ürününden kısmı çekim işlemi yapılmamaktadır.

Vadeden önce çekim yapılırsa faiz hakkı ortadan kalkmaktadır.

Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabında vadeden önce çekim yapıldığı zaman vade bozulmaktadır. Hesap otomatik olarak kapatılır ve hesap sahibinin TL cinsi olan tasarrufu hesap sahibinin vadesiz hesabına nemalandırılır.

Kur Korumalı Mevduat hesabının açıldığı tarihteki TCMB’nin ( USD, EUR /GBP) gibi döviz alış kuru ile hesabın kapatıldığı tarihte saat 11:00’da açıklanan TCMB’nin ( USD/ EUR /GBP ) Döviz alış kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenir. Döviz kurunun hesap açılış tarihinde esas alınan kurdan düşük olması durumunda, hesap sahibinin vade başlangıç tarihindeki anaparası eksilebilir.

Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat Nasıl Açılır ?

INB Bank Kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı bankanın bütün şubelerinden açılıyor. Müşterek olarak hesap açmak isteyen tasarruf sahibi kişilerin paydaş evraklarını noksansız olarak tamamlaması gerekmektedir. Paydaş evraklarını noksansız olarak tamamlayan yatırımcı kişiler kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını banka şubesinde açabilir. ING Bank Kur korumalı TL vadeli mevduat hesapları bankanın dijital kanalları üzerinden de açılabilir.

Mobil Bankacılık İle Kur Korumalı TL Vadeli Hesap Açma

ING bank kur korumalı TL mevduat hesabını mobil bankacılık üzerinden açmak isterseniz, ING mobil bankacılığı akıllı telefonlarınıza indirmeniz gerekir. Daha sanra mobil bankacılık şifresi almalısınız. Mobil bankacılık şifrenizi aldıktan sonra ING Bank mobil şubeye giriş yapın ve Hesaplar bölümünden kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını seçin. İşlemleri sırası ile takip ederek hesabınızı kolaylıkla açmanız mümkün olmaktadır.

ING Bank mobil şube URL: https://www.ing.com.tr/tr/ing/7-24-bankacilik/mobil-bankacilik—

İnternet Bankacılığı İle Kur Korumalı TL Mevduat Hesabı Açma

ING Bank internet bankacılığı ile kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı açmak isterseniz internet olan her ortamdan hesap açmanız mümkün olmaktadır. İNG Bank internet bankacılığına giriş yaparak internet bankacılığı hesabı açmanız gerekiyor. İnternet bankacılığı hesabınızı açtıktan hemen sonra internet bankacılığı şifrenizi almalısınız. Şifreniz aldıktan sonra internet bankacılığına giriş yapın ve hesap açma bölümünden kur korumalı TL vadeli mevduat hesabını seçin. Karşınıza çıkan işlemleri sırası ile yaparak ING Bank Kur Korumalı TL vadeli Mevduat hesabınızı açabilirsiniz.

ING Bank Müşteri Hizmetleri İletişim Hattı

ING Bank Kur korumalı TL mevduat hesabı nedir,  ING bank kur korumalı TL mevduat hesabı nasıl açılır ve kur korumalı TL vadeli mevduat hesabı avantajları hakkında merak ettiğiniz suruları sorarak en güncel bilgileri müşteri temsilcilerinden öğrenebilirsiniz.

ıng bank müşteri, hizmetleri iletişim hattı URL: https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/ing-bank-musteri-hizmetleri-musteri-hizmetleri-direk-baglanma-0850-222-06-00/.html

 

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.