«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. T Bank Hesap Kapatma ve Silme

T Bank Hesap Kapatma ve Silme

T Bank Müşteri

T Bank Banka Hesabı Silme ve Kapatma

T Bank hesap kapatma silme işlemlerine ilişkin olarak T Bank müşterileri internet sitelerinde açıklama aramaktadır. Bunun en önemli nedeni de hesap kapatmaya ilişkin oluşan ihtiyaçlarıdır. Bir banak hesabının kapatılmasına yönelik birçok neden bulunabilmektedir. Bunlardan ilki, bankadan memnun olmayan müşterilerin hesabı kapatmaya yönelik istekleri bulunabilir. Öğrenci hesabı, emekli hesabı, maaş hesabı olabilir. Maaşın bu bankadan alınmamasından kaynaklı olarak, başka bankaya maaşın tanınmasının hemen ardından T Bank ile ilişiği kalamayan müşterinin hesap kapatma isteği bulunabilmektedir.

Emekli maaşı hesabını banka bankaya taşımak isteyen müşteriler ya da öğrencilik bittikten sonra banka hesabının kullanılmaması nedeni ile hesabını kapatmak isteyen kişiler bulunabilmektedir. Bir kişinin birden fazla bankada hesabının bulunması aktif ya da pasif fark etmeksizin kredi notunu etkilemektedir. Kişiler de kredi notunu düşürmemek adına kullanmadıkları T Bank hesaplarını kapatmak istemektedirler. Peki, T Bank hesap kapatma – silme işlemleri nasıl gerçekleşmektedir? geri dönüşü var mıdır? Hesaplar kalıcı olarak mı kapatılır? Geri hesap açmak istenir ise, aynı banka hesap numarasına mı dönüş yapılır? Bütün bu sorularınızın yanıtlarını yazımızda bulabilmeniz mümkündür

t-bank-hesap-silme
T Bank Banka hesabı nasıl kapatılır

T Bank Hesap Kapatma – Silme işlemi Nasıl Yapılır?

T Bank hesap kapatma silme işlemi yapmak için şube yolu, internet bankacılığı yolu, mobil bankacılık yolu ve telefon bankacılığı yolunu kullanabilmek mümkün olmaktadır. T Bak hesap kapatma işlemlerine ilişkin her türlü kanalı deneyerek hesabınızı kapatmanız mümkündür. Size en yakın T Bankası şubesine giderek vadeli ya da vadesiz hesabınızı kapatmak istediğinizi söyleyebilirsiniz. Bunun için Bireysel işlemler bölümü aracılığı ile bankolardan işlem yapabilirsiniz. Hesabınızda para olması durumunda sizlere ödenecek ve banka ile ilişiğiniz kesilecektir.

T Bank internet şubesi ve mobil şube aynı kategoride değerlendirilebilmektedir. Bu kanallar aracılığı ile hesap kapatma işlemi yapmak demek, yorulmak istemeden kolaylıkla oturduğunuz yerden hesabınızı kapatabileceğiniz anlamına gelmektedir. İnternet şubesi veya mobil şubeye, kendi oluşturmuş olduğunuz özel şifre yardımı ile giriş yapabilirsiniz. Ayarlar – Hesap ayarları – hesap kapatma ve silme seçeneklerini adım adım uygulayarak anında hesaba ilişkin kapamayı gerçekleştirmeniz mümkün olmaktadır T Bank’ a dair birden fazla hesabınız bulunabilir.

İnternet bankacılığı ve mobil bankacılık yolu ile bu hesaplara ilişkin olarak bütün hesaplarınızı kapatabilmeniz mümkündür. Ayrıca isterseniz birden fazla açmış olduğunuz hesabın sadece bir tanesini kapatıp diğer yönden T Bank ile bir hesap üstünden çalışmaya da devam edebilmeniz mümkün olacaktır. Hesapta para bulunması durumunda bütün paranın başka bir T Bank hesabına havalesi ya da başka bir banka şubesine EFT işlemi gerçekleştirildikten hemen sonra hesaptaki paranın sıfırlanmasının ardından hesap kapatma işlemi amacına ulaşmaktadır.

T Bank Telefon Bankacılığı Kullanarak hesap kapatma işlemleri

T Bank telefon bankacılığı için müşteri hizmetlerini aramanız mümkündür. Müşteri hizmetlerine ulaşım sağladıktan sonra karşınıza çıkacak olan sesli yanıt sistemine Hesap kapatma – silme diyebilirsiniz. Bunun yerine tuş ile operatöre bağlanmak amacına ilişkin de T Bank ana menüyü dinleyebilirsiniz. Hesap kapatma işlemleri ile ilgili tuşa basarak karşınıza çıkacak olan müşteri temsilcinize hesabınızı kapatmak istediğinizi beyan edebilirsiniz Vadeli hesaptaki paranın transferi telefon bankacılığı için de mümkün olmaktadır.

Bununla birlikte Vadesiz hesapta bulunan paranızı ister diğer T Bank hesabınıza ister başkasının T Bank hesabına havale işlemi ile sonuçlandırabilirsiniz. T Bank hesap içinde bulunan parayı diğer banaklara telefon bankacılığı yöntemi ile onaylamanız sonucunda EFT yapmanız da mümkün olmaktadır. Banka hesabında hiçbir bakiye kalmaması durumunda veya bu banka hesabına ait herhangi bir kredi, kredi, kartı, eksi hesap borcu bulunmamasına karşılık telefon bankacılığı yöntemi ile banka hesabınızı kapatmanız mümkün olmaktadır.

T Bank İletişim Hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/t-bank-musteri-hizmetleri-direk-baglanma/.html

T Bank internet şube url : https://www.tbank.com.tr/haberler/detay/Internet-Subemiz-Yenilendi/22/195/0

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *