«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. T BANK Sim Kart Bloke Kaldırma

T BANK Sim Kart Bloke Kaldırma

T Bank Müşteri

T Bank Sim Kart Bloke Kaldırma Yöntemleri

Bu yazımızda hemen hemen herkesin başına gelmiş bir durumda karşılaşacağınız sim kart bloke kaldırma işleminden bahsedeceğiz. T Bankası ile çalışmak istediğinizde, şubeye giderek T Bankası hesabı açtırabilir, bu bankadan kredi kartı talebinde bulunabilir, kredi çekme ve nakit avans hesabı açma işlemlerini tercih edebilirsiniz. Bankaya kayıt olduğunuz andan itibaren sisteme kayıt etmeniz gereken güncel bir cep telefonu numaranız bulunur. Bu telefon numarasını değiştirdiğinizde tıpkı mail adresi gibi, cep telefon numarasını da değişiklikler ile bildirmeniz gerekir. Özellikle cep telefonunuzu bankacılığın her işlemi için aktif olarak kullandığınız için oldukça gereklidir. T Bankası mobil bankacılık kullanımlarında ya da T Bankası internet bankacılığı kullanımında, telefon bankacılığı işlemlerinizde aktif olarak sistemde kayıtlı cep telefonunuza gelen onay kodu ile birlikte işlem yaparsınız.

Bazı durumlarda T Bank sim kart bloke işlemi gelir. Bu durumlar farklı şekilde incelenebilir. 4 G telefondan 4.5 G cihaza geçiş işlemlerinde cep telefonu operatörünüz ve numaranız aynı olsa dahi sistem kendini kilitler. Cihazın değiştirilmesi de sım karta bloke gelmesi için yeterli bir nedendir.  En sık karşılaşılan aynı numaraya başka bir operatöre taşıma işlemlerinde ya da direkt olarak cep telefonu numarası değişikliği işlemlerinde sim kart blokesi gelmektedir. Bu işlemlerden herhangi birini yaptığınız zaman, T Bankası mobil bankacılık veya T Bankası internet bankacılığına girdiğinizde sistem sizi içeri almayacaktır. Bunun nedeni tamamen güvenlik amaçlıdır. Sistem değişen operatörü ya da cihazı saldırı amaçlı gördüğü için kendini kilitlemektedir. Bu nedenle de T Bankası sim kart bloke işlemleri gerçekleşecektir.  SIM kartın banka blokesini kaldırma işlemleri telefonun çalınma ihtimalinde mobil bankacılık işlemlerine giriş sağlanmasının da önünü kesen oldukça güvenlik, bir uygulamadır. Bunun için sisteme giriş yapanın siz olduğunu kanıtlayıcı şekilde bloke kaldırma işlemleri denemeniz mümkün olacaktır.

Sim kart blokesi demek, kullandığınız operatöre mobil bankacılık veya internet bankacılığına dair tek kullanımlık şifre gelmesini engelleyici bir uygulama demektir. Oldukça güvenli ve mantıklı olan bu uygulamayı kaldırmak da gene müşterilerinin kendi elindedir. Bankanın almış olduğu bu önleme ilişkin, operatör değişikliği ya da cihaz değişikliği yaşadığınız durumlarda gelen sistem blokesini kaldırabilir ve kendi güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

T Bankası Sim Kart Blokesi İşlemleri

T Bankası ile ilgili çalışmalar neticesinde kişilerin sim kartına bloke gelmesi halinde bazı işlemleri yapamamaktadır. Yapılamayan işlemler internet bankacılığı ve mobil bankacılığına giriş sağlayamamaktır ayrıca T Bankası telefon bankacılığı kullanılarak müşteri hizmetleri aradığı zaman sistem sizi banka müşterisi olarak kayıtlı şekilde görmez. Bu nedenle müşteri hizmetlerine hızlı bağlanma yapamazsınız. T Bankası finansal bankacılık işlemlerinizde müşteri onayını müşteri danışmanlarına vermezsiniz. Online alışverişlerde kart güvenliğinin sağlanması açısından sim kart security işlemleri yapılamaz. Anlaşmalı olan T Bank mağazaları ile alışveriş yapma imkanı, alışveriş kredisi çekebilme imkanı ve bu kredinin kullanım imkanı ne yazık ki kısıtlanmış olur. Bankacılık işlemlerine dair kişisel bilgilerin görüntülenmesi ve güncelleme işlemleri yapılamaz. Bu nedenle de en hızlı şekilde sim kart bloke kaldırma işlemi gerçekleşmesi gerekmektedir.

T Bank Sim Kart Bloke Kaldırma Nasıl Yapılır?

Simkart bloke kaldırma işlemi yapmak için internet ya da telefon bankacılığı kullanılabilmektedir. İnternet bankacılığını kullanmak isteyen T Bank müşterileri T Bank’ ın resmi sitesine giriş yaptıktan sonra sağ üst bölümde kişisel ya da kurumsa giriş seçeneğini tıklayarak açılan yeni sekmede sim kart bloke uyarısını görecektir. 4.5 G ya da operatör değişikliğinden kaynaklı burada sistem güncellemesi yapabilmektedir. Telefon bankacılığı için ise 444 82 65 nolu iletişim numarasını arayarak sim kart bloke kaldırma işlemi seçeneğini tuşlamak ya da sesli yanıt ile müşteri temsilcisine bağlanmak kolaydır. Bu sayede yapılacak olan işlemler ortalama 2 dakika sürecek basit işlemlerdir. Bloke kaldırıldıktan sonra her türlü T Bank finansal işlem yapılabilir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *