«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. POS Cihazı Komisyonlarına Tepki

POS Cihazı Komisyonlarına Tepki

POSSSSSSS

Bankaların Yüksek Pos Cihazı Uygulamalarına Tepki Yağıyor

Değerli okuyucularımız bugün ki yazımızda esnaf vatandaşlarımızın bir numaralı sorunlarından birisi olan bankaların Pos cihazı komisyonu ile ilgili gelen tepkilerden ve esnafın çektiği zorluklardan bahsedeceğiz. Pos cihazı oranları o kadar çok yüksek ki bu yüksek komisyon hem esnafı hemde alış veriş yapan vatandaşlarımızı zor durumda bırakmaktadır. Esnaf vatandaşlarımız bu komisyon oranlarını ya kendisi çekerek zaten düşük olan kar oranını daha çok düşürmek zorunda kalıyor yada müşterisine yansıtarak müşteri tepkisi çekiyor veya müşteri kaybı yaşamak zorunda kalıyor.

Ülke Esnafının En Büyük Sorunu 3 Ortağı Olması

Ülkemiz esnafının en büyük sorunlarından birisi olan 3 ortaklı durumları. Bu durumlar nedir diye soracak olursanız esnaf vatandaşlarımızın düşük kazançlarını 3 ortakları ile paylaşıyor olmaları. Bu durum etiketlere yansıyarak bir şekilde vatandaşımızın da canını yakmaktadır.

Esnafın birinci ortağı defterdarlık olmaktadır. Çünkü esnafımızın alıp sattığı ürünlerde zaten çok düşük olan kar marjı birde vergiye kesilince kazançları daha çok azalmaktadır.

İkinci ortakları ise dükkan sahipleri olmaktadır. Ülke genelinde dükkan kiraları olması gerekenin 3 katı olmaktadır. Dükkan sahipleri dükkanlarını kiraya vermiyor sanki işletmeciye ortak oluyor. Hele birde biraz iş yaparsa esnaf vay haline kiraya zam üstüne zam gelmektedir. 10 Bin TL olması gereken kira çıkıyor 20 Bine buda etikete yansıyor olan yine hem müşteriye hem esnafa oluyor.

Esnafların üçüncü ortağı ise son zamanlarda gündeme gelen bankalardır. Verdikleri pos cihazlarına uyguladıkları komisyon oranları esnafın edeceği karı da alıp götürmektedir. Esnaf vatandaşımız kazandığını dörde bölüyor. 1 Maliye 2 Dükkan sahibi 3 Bankalar 4 Birde kendi. Durum böyle olunca ülkede neden her şeyin olması gerektiğinin iki katı olmasını anlıyorsunuz sanırım.

TESK Genel Başkanından Banka Komisyonlarına Tepki

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken konu hakkında açıklamalarda bulunarak esnafın yüksek olmayan kar oranlarına bankalarında ortak olduğunu söylemiştir. Pos cihazı komisyon oranlarının yüksek olmasının esnafı zor durumda bıraktığını belirten Palandöken ayrıca Pos cihazlarının yazılımı, bakımı gibi bir çok kalem altında da kesintiler yapıldığını ve artık bu sıkıntılara bir sınır getirilmesi gerektiğini de dile getirerek açıklamalarına son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *