«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Pandemi Sosyal Destek 4. Faz Başvuruları Ne Zaman?

Pandemi Sosyal Destek 4. Faz Başvuruları Ne Zaman?

pandemi

Pandemi Sosyal Destek 4. Faz Başvuruları Başladımı?

Dünya ülkelerinin topyekün mücadele ettiği Corona virüsü salgını, başta sağlık olmak üzere birçok sektörün ve sektör çalışanlarının kısa süreliğine de olsa zarar görmesine neden olmuştur. Corona virüs salgınının etkilediği sektörlerin başında ekonomi gelmektedir. Salgının bulaşma hızının kontrol altına alınması adına, alınan önlemlerden biri olan birçok iş yerinin kapanmasından dolayı söz konusu iş yerlerinde çalışanlar başta olmak üzere, vatandaşlar maddi açıdan zorlanmaya başlamıştır. Türkiye, bu zorlu süreçte sosyal devlet anlayışıyla hareket ederek, maddi açıdan desteğe ihtiyacı olan vatandaşları yalnız bırakmamıştır. Bu anlamda salgın sürecinde birtakım önlemlerin yanında Pandemi Sosyal Destek Programı adıyla, desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara yönelik 1000 TL tutarında maddi destek verilmesi kararlaştırılmıştır.

Pandemi Sosyal Destek Programı

Pandemi Sosyal Destek Programı, Corona virüs salgını nedeniyle bu süreçte maddi açıdan zorlanan vatandaşlara yönelik olarak 1000 TL tutarında bir maddi destek verilmesini içermektedir. Fazlar halinde verilmeye başlayan bu destek başlangıçta, aktif olarak sosyal yardım alan hanelere verilmiştir. 1. ve 2. faz olarak verilen bu desteklere başvuru yapma gibi bir uygulama söz konusu olmamış, 1000 TL’lik destek aktif yardım alan kayıtlı hanelere yapılmıştır. 1. ve 2. faz destek ödemelerinden toplamda 4,5 milyona yakın vatandaş yararlanmıştır.

Pandemi Sosyal Destek 3. Faz Başvurusu

Kayıtlı olan vatandaşlara 1. ve 2. faz desteklerinin ödenmesi ile yeni bir adım atılmış ve Pandemi Sosyal Desteğinin 3. faz uygulamasına geçilmiştir. Söz konusu 3. fazdan faydalanmak isteyen vatandaşların söz konusu desteğe başvurmaları gerekmektedir. 3. faz pandemi sosyal destek başvurusu e-devlet üzerinden yapılmaktadır. Başvuru sürecinde oluşabilecek yoğunluğu önlemek adına hafta içi günleri, TC kimlik numaralarının son hanesine göre ayrılarak başvuru yapılmaktadır. Dolayısıyla 3. faz destek başvuru yapacak vatandaşlar, kendi TC kimlik numaralarının son hanesine göre ayrılan günlerde başvuru yapmaya özen göstermelidir. Hafta sonu ise herhangi bir kısıtlama olmadan herkes başvuru yapabilmektedir.

Sosyal yardım başvuruları kişiyi baz alarak değil, haneyi baz alarak değerlendirilen destek uygulamasıdır. Dolayısıyla haneden bir kişinin başvuru yapması yeterli olup, başka başvurunun yapılmış olması durumunda haneden başkasının başvuru yapmasına sistem izin vermemektedir.

Pandemi Sosyal Desteğinin 3. fazına kimlerin başvuramayacağı ise şu şekildedir:

  • Pandemi Sosyal Destek Programı Faz 1 ve Faz 2 kapsamında verilen 1000 TL’lik nakit yardımını almış olanlar,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/a maddesi kapsamındaki kamu işçileri,
  • 5510 sayılı Kanunun 4/c maddesi kapsamındaki memurlar,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu’nda herhangi bir geliri olanlar,
  • İŞKUR’dan işsizlik ödeneği alan vatandaşlar,
  • İŞKUR Kısa Çalışma Ödeneğinden faydalananlar, 3. faz desteğine başvuramaz.

Pandemi Sosyal Destek 4. Faz Başvuruları Ne Zaman?

1000 TL tutarındaki sosyal desteğin 3. faz başvurularının başlaması ve değerlendirme sonucuna göre desteğe ihtiyacı olan vatandaşlara ödemelerin gerçekleşmesi ile birlikte akıllara 4. faz destek başvurularının olup olmayacağı sorusu gelmiştir.

Bu konuda yetkili ağızların açıklamaları doğrultusunda, 3. faz destek başvurularının alınmakta ve değerlendirme süreçlerinin halen devam ediyor olması dolayısıyla, şimdilik 4. faz desteğinin gündem konusu olmadığı kanaatine varılmıştır. Pandemi sürecinde maddi açıdan desteğe ihtiyacı olanlar, 3. faz destek başvurusunu halen yapabilmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *