«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Konkordato Sistemi Değişiyor

Konkordato Sistemi Değişiyor

değişiyor

Son zamanlarda bütün haber siteleri ve medya kuruluşları tarafından en çok karşımıza çıkan cümle konkordato. Bundan önceki yazılarımız da siz değerli okuyucularımıza bu konu hakkında bilgiler vererek konkordato nedir ne amaçla verilir bunun tanımını yapmıştık. Fakat bu tanıma tekrar kısaca değinerek daha sonra neden değişeceğinin açıklamalarını yapalım. Değerli okuyucularımız konkordato şirket ve firmalar üzerinden baktığımız da iflas durumu çok yakın olan şirket ve firmaların hukuki olarak borç yapılandırmaları ve üretimlerine aksatmadan devam etmeleri ayrıca bu duruma düşen firma ve şirketlerin ekonomik açıdan rahat nefes almalarını sağlamak ve iflas etmemeleri için yardımcı olan bir sistemdir. Bu tanımımızı bundan önceki yazılarımızda da yaptığımızı belirterek konkordato sisteminin neden değiştirilmek istendiği konusuna gelelim.

Konkordato Neden Değiştirilmek İsteniyor

Söz konusu olan sistemin yani Konkordato’nun değiştirilmek istenmesinin başlıca sebebi sahteliğin ve sahtekarlığın önünün açıldığı düşünüldüğündendir. Bu sistemin uzmanları ile ekonomik yetkililerinin yaptığı açıklamalara göre şirket ve firmaların iflastan korunmasını sağlamak amacı için ilan edebilecekleri konkordatonun sistemi kötüye kullananların olması ve bu kötüye kullanışlar da kendilerine haksız kazanç sağlanması için değiştirileceği yönündedir. Ayrıca sistem en çok borçluyu korurken bir nebze de olsa alacaklıları mağdur edilmektedir. Şimdi bu sistemin geliştirme çalışmaları başlamış olup hem alacaklıyı mağdur etmeden hemde borçluyu iflastan kurtarmak için çalışmaların yapıldığı bu sistem dahilinde her iki tarafında zarar görmemesinin engellenmesi üzerine yeni çalışmalar ve araştırmaların yapıldığı belirtilmektedir. Bu sistemin en başta da yazdığımız üzere kötü amaçlı kullanımını engellemek maksatlı olduğudur.

Yeni düşünülen sistemde yetkililerin açıklamalarına göre konkordato ilanını hem alacaklı hemde borçluların vereceği yönünde çalışmalar yapıldığıdır. Açıklamalara göre konkordatonun maksadını aşmamak ve yeni düzenlemelere göre de borçlarını ödeyemeyen bu hususta dürüst olan şirket ve firmaların vade uzatımları veya tenzilat yapılarak borçların ödene bilmesi amaçlı iflastan korunmasını sağlayacak şekilde konkordato verilmesinin önünü açmak yönünde olduğudur.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *