«
  1. Anasayfa
  2. Kosgeb Haberleri
  3. KOBİ’ler İçin Devlet Destekli Alacak Sigortası

KOBİ’ler İçin Devlet Destekli Alacak Sigortası

kobi

Kobilerin alacaklarına karşı yeni bir model gerçekleşmesi için çok az bir zaman kaldı. Bu zaman yapılan plan ve programlar doğrultusun da 2019 yılın da başlayacak. Bu kobiler için devlet destekli yapılacak olan model de KOBİ’ lerin ve KOBİ’lerin alacaklı olduğu ödemeleri yani tahsil edilecek olan paraları sigorta altına alınıp korunmuş olacak. Yani burada açıklanmak istenen husus KOBİ’lerin alacaklarının sigortalanması. Bu şekilde oluşacak bir model sonucu KOBİ’lerin yapmış olduğu işlerin alacaklarının Devlet tarafından belirtilen sigorta şirketi ile garanti altına alınması olası bir zarara karşı KOBİ’lerin korunması modeli olacak.

Yeni bir model olan bu sistemin detaylarını Hazine ve Maliye Bakanlığı belirleyecek olup bu hususta piyasaların rahatlamasının da önü açılmış olacaktır. Daha öncede belirttiğimiz üzere bu uygulama 2019 yılın da başlayacaktır. Bu yeni modelin oluşması için Devlet destekli alacak sigortası altında bir havuz kurulacaktır. Yine daha önce belirttiğimiz üzere yeni modelin detaylarını belirleyecek olan Hazine ve Maliye Bakanlığı bu sigorta havuzunu kuracak ve denetimlerini de bizzat bu Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenecektir. Bu oluşturulacak sigorta havuzu Halkbank A.Ş.’ nin kendi iştirakları olan Halk sigorta tarafından yapılacaktır.

Yeni oluşacak bu model ile birlikte sigorta şirkenin de zarar etmesi engellenecek olup doğacak olan bir sıkıntıda oluşa bilecek hasarları Devlet Destekli Alacak Sigortası havuzundan karşılanarak sigorta şirketinin de zarar etmesi engellenmiş olacaktır. Eğer ki bu havuzun kaynakları oluşan hasarı karşılaya bilek durum da değilse oluşan hasar ve zararı Hazine ve Maliye Bakanlığı üstlenerek doğacak olan hasarları kapatacaktır.

Söz konusu olan model için kobi sınırlaması getirilmiş bu sınırlama dahilinde ise yıllık cirosu 125 milyon TL kadar olan kobilerin oluşacak yani modelden yararlanması sağlanacak. Yıllık cirosu 125 milyon TL’yi aşan  KOBİ’ler bu yeni modelden faydalanamayacaklardır. Oluşacak bu yeni Devler Destekli olan sigorta modelinin de sigorta masraflarının fiyatı düşük tutulacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *