«
  1. Anasayfa
  2. Kosgeb Haberleri
  3. KOSGEB’den KOBİ’lere Yeni Destekler

KOSGEB’den KOBİ’lere Yeni Destekler

kosgep

KOSGEB KOBİ’ler İçin Yeni İmkan ve Olanaklar Oluşturmakta

KosgeB uzun süredir KOBİ’ ler için destek planları hazırlamış ve bu hazırladıkları imkanların bir çoğunu KOBİ’ lere sunmuştur. KOSGEB’ in bu zamana kadar hazırlamış olduğu olanaklardan bir çok KOBİ yarar sağlamıştır. Bu günkü yazımız da yine KOSGEB’ in KOBİ’ ler için hazırlamış olduğu yeni KOBİ’ lere sunulmak istenen imkan ve olanaklarla ilgili olacak bu hususta siz değerli okuyucularımızın merak ettiği bazı soruların cevaplarını vermek ve yeni hazırlanan imkan ve olanaklardan KOBİ’ lerimizin de haberdar olmalarını sağlamak yönünde olacaktır.

Bilindiği üzere Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme Daire Başkanlığı (KOSGEB), bazı sektörlerle alakalı destek paketlerinde bazı araştırmaların içinde olduğunu ve bu destek paketleri hakkın da yeni çalışmaların başlatılacağını duyurmuştu. KOSGEB’ in araştırmaları doğrultusun da bazı sektörlerin talep azlığı ve faaliyetlerinin dar olmasının neticelerine varılmış ve yapılan bu araştırma sonunda ortaya çıkan sonuç ve gelişmeler doğrultusun da bazı kararlar alınmış ve alınan bu kararların faaliyete geçirilmesi hususu göz önünde bulundurularak talep görmeyen bazı sektörlerdeki imkan ve olanakların talep yoğunluğu olan sektörlere ayrıca yeni oluşum içinde olacak sektörlere aktarılmasının kararına varılmıştır.

Söz konusu olan Destek programları kapsamında KOSGEP işlet geliştir destek programı altında sanayici, girişimci ve KOBİ’ ler için yeni imkan ve olanaklar sağlandığını duyurmuştur. KOSGEB’inde bağlı olduğu Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK’ın sanayici, girişimci, ve KOBİ’ler için açıklamış oldukları destek ve önlem paketi doğrultusunda KOSGEB’in yeni plan ve programlara yön verdiği şeklinde olmuştur.

Sayın Mustafa VARANK’ın yaptığı açıklamada KOBİ’lerin uluslar arası pazara açılmasının önü açılarak kolaylaştırmak istenmiş ve bu amaç doğrultusunda işletme başına 300 bin TL’ ye kadar destek sağlanacağı belirtilmiştir. Yapılan çalışmalara istinaden fazla tercih görmeyen destek paketlerini İşletme Geliştirme Programı ile talebin daha fazla olduğu alan ve sektörlere kaydırılacağı açıklanmıştır. Bu hususta yapılan çalışmaların sonucunda 14 farklı alana sunulan destekler daha çok aktif olan İşletme Geliştirme Programı kapsamında 9 alana dahil edilerek KOBİ, girişimci ve sanayicilere sağlanan destekler ve kaynaklar da çeşitlenerek artırılmış olmaktadır.

290 Bin TL’ ye Kadar Destek

Söz konusu olan plan ve Program kapsamında nitelikli eleman istihdamı, eğitim, yurt içi fuar, yurt dışı iş gezisi, enerji verimliliği, tasarım, sınai mülkiyet hakları, test ve analiz ayrıca belgelendirme olarak 9 farklı alanda desteklerin sağlanacağı duyurulmuştur.

 

 

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *