«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. KOBİ Değer Kredisi 2 Paketi Ayrıntıları

KOBİ Değer Kredisi 2 Paketi Ayrıntıları

kobiiiiiiiiii

KOBİ Değer Kredisi 2 Paketi Ayrıntıları Belli Oldu!

Değerli okuyucularımız bundan önce KOBİ değer kredisi 1 paketi açıklanmış ve bu paketten bir çok KOBİ’ miz yararlanmış ve sıkıntılarını bir nebzede olsa giderebilmişti. Ülkemizde ticaret ile üretim faaliyetini sürdüren ve bütün sektörlerde varlıklarını devem ettirme amacında olan KOBİ’ler için KOBİ değer kredisi 1 paketi açıklanmış ve bu açıklanan Paket doğrultusunda toplamda 14 banka buna katılmış ve iştirak etmiş KOBİ’ lerimize kredi imkan ve olanağını sağlamakta öncülük etmişlerdir.

Bundan önceki döneme baktığımız da KOBİ değer kredisinin toplamda 80 bin 250 kadar firma ve şirketlere finansman desteği sağladığı açıklanmıştır. Şimdi ise bakan tarafından yapılan açıklama ile duyurulmuştur. Bundan önce sağlanan KOBİ değer kredisinin de küçük ve orta ölçekli esnaflarımıza toplamda 25 milyar lira civarında kredi desteği sağlanmıştı. Ülke ekonomisinde yaşanan sıkıntılar ve yaşanan ekonomik küçük ve orta ölçekli esnaflarımızın bir nebze işlerini görse bile Ülke genelinde yaşanan ekonomik kriz neticesi ile KOBİ’ler hem iş hemde mali açıdan rahatlayamadığı da bir gerçek olarak karşımıza çıkmaktadır. Değer kredisi paketine katılan bankalar ise başlıca açıklayacak olursak 14 banka olmuştu. Şimdi siz değerli okuyucularımıza bu kobi değer paketine katılan bankların isimlerini tek tek açıklayalım.

Değer kredisi paketine katılan bankalar Ziraat Katılım bankası, Alternetif Bank, Şekerbank, Albaraka TÜRK katılım bankası, Vakıf katılım bankası, Türk ekonomi bankası, Denizbank, Halk bankası, Garanti bankası, Yapı kredi bankası, Akbank, QNB Finansbank, Ziraat bankası ve Vakıf Bankası olmuş ve KOBİ lerin destek kredi ihtiyaçlarını karşılayan banklar olmuşlardı. Henüz yeni açıklanmış olan ve bizzat sayın bankan Albayrak tarafından yapılacak olan KOBİ değer kredisi 2 ye ise toplamda 17 bankanın katılım yapacağı yapılan açıklamalara eklenmiştir. Değerli okuyucularımız şimdi sizlerin bilgilerine sunmak amacı ve maksadı ile KOBİ değer kredisi 2 ye katılacak olan 17 bankanın hangi banklar olduğunu ve bu bankaların isimlerini açıklayalım.

İkinci KOBİ Değer Kredisi Paketine 17 Banka Katıldı

Değerli okuyucularımız kobi değer kredisi paketini açıklayan Maliye ve hazine bakanı sayın berat Albayrak yapmış olduğu açıklamar ile küçük ve orta ölçekli (KOBİ) işletmelere müjdeli haberi bizzat kendisi açıklamıştır. Sayın bakanın yapmış olduğu açıklamaların detaylarını açıklayacak olur isek eğer maliye ve hazine bakanı sayın Berat Albayrak KOBİ değer kredisi 2 ile orta ve küçük ölçekli esnaflarımıza 20 milyar tutarında kefalet desteği sağlamayı amaçladıklarını belirtmiştir. Ayrıca açıklamalarına devam eden sayın Albayrak KOBİ değer kredisi 2 paketi ile sağlanacak kredi tutarının toplam da 25 milyar lira olmasını beklediklerini de açıklamalarına eklemiştir. Bankanın yaptığı açıklamaya göre bütün sektöre sağlanacak olan ve bu kredileri kapsayan KOBİ değer kredisi 2 den cirosu 125 milyon lira kadar olan bütün işletmelerin bu kobi değer kredisinden yararlanacağını da yaptığı açıklamalarına eklemiş ve açıklamalarına şu şekilde devam etmiştir. Kobi değer kredisine başvuran şirketler yapmış ve bulundukları faaliyet alanlarına göre ayriyeten yapmış oldukları cirolarına göre 1.5 milyon liraya kadar kredi kullana bileceklerini de açıklamalarına eklemiştir. Bu açıklama doğrultusun da bir işletme veya firma yapmış olduğu cironun 125 milyon liraya kadar olan KOBİ’ ler en fazla 1.5 milyon lira KOBİ değer kredisi paketine başvuru yapacak ve KOBİ değer kredisi kapsamında en fazla 1.5 milyon lira kredi desteğinin sağlanacağı anlaşılmaktadır.

KOBİ değer kredisi 2 paketi kapsamında verilecek olan krediler kredi garanti fonu kefaletli olacağı da yapılan açıklamalara sayın bakan albayrak tarafından eklenmiştir. Değerli okuyucularımız bu kredinin önemli bir detayı ise yani KOBİ değer kredisi 2 paketinin ilk (6) altı ayı ödemesiz olacak olmasıdır. Yani kredi kullanan küçük ve orta ölçekli esnaflarımız krediyi kullandıktan tam altı ay sonra kredi ödemesine başlayacaktır. Değerli okuyucularımız KOBİ değer kredisi 2 paketinde vade süresi 36 ay olarak belirlenmiş ve ilk altı ayda ödemesiz olduğu için toplamda 42 ay olmaktadır. Yani buna şu şekilde açıklama getirecek olur isek eğer ilk altı ay ödemesiz 36 ay ödemeli kredi diyebiliriz. Kobi değer kredisi paketinde şirket ve firmalar kullanmış oldukları krediye aylık yüzde 1.54 oranında faiz yıllık 18.48 oranında faiz ödeyeceği de belirtilmiş ve yapılan açıklamalara eklenmiştir.

KOBİ Değer Kredisi 2 ye Katılacak Olan Bankalar ve İsimleri

Değerli okuyucularımız maliye ve hazine bakanı sayın Berat Albayrakın yapmış olduğu açıklamaya göre Kobi değer kredisi 2 paketine toplamda on yedi (17) bankanın katılacağı ve iştirak edeceği açıklanmıştır. Şimdi bakan tarafından açıklaması yapılan kobi değer kredisi 2 ye katılacak olan bankaların isimlerini açıklayarak siz değerli okuyucularımızın bilgilerine sunalım. Vakıf katılım bankası, Kuveyt TÜRK katılım bankası, Albaraka TÜRK katılım bankası, TÜRK ekonomi bankası, Şekerbank, ziraat katılım bankası, vakıflar bankası, Türkiye İş bankası, Ziraat abnkası, Türkiye finans katılım bankası, akbank, yapı kredi bankası, denizbank, garanti bankası, QNB Finasbank ve ING bank olarak açıklanmış ve kobi değer kredisi paketine bu bankaların iştirak edecekleri açıklanmıştır.

Değerli okuyucularımız sizlerin bilgisine sunmak için yapmış olduğumuz haberimizde yani söz konusu olan kobi değer kredisi 2 paketi hakkında merak ettiğiniz ve cevabını alamadığınız veya da aklınıza takılan her hangi bir soru olur ise eğer sitemizdeki telefon ve iletişim numaralarımızdan e-posta adresimizden ve haberimizin en alt kısmında mevcut olan yorum bölümünden bizlere ulaşarak aklınıza takılan merak ettiğiniz ve cevabını alamadığınız soruları bizlere sorabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *