«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Veren Bankalar

Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Veren Bankalar

kirmizi-kalem-yiyene-kredi-veren-banka
Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Veren Bankalar 2019

Değerli okuyucularımız söz konusu olan husus ile ilgili bir çok vatandaşımız bu konuyu son zamanlarda daha çok merak etmeye başlamıştır. Bunun bir çok nedeni ve sebepleri vardır. İlk önce kırmızı kalem yemek ne anlama gelmektedir buna biraz açıklık getirelim. Kırmızı kalem yemek yani bir diğer anlamı kara listeye alınmak demektir. Kırmızı kalem yemek yani kara listeye alınmamın ilk sebebi borçlu olduğunuz bir husus konusunda 90 gün hiç bir ödeme yapmamanız ve bu 3 ay gibi oluşan zaman diliminden sonra sizin elinize ulaşan ihbar neme ile icralık olmanız anlamına gelmektedir. İcralık olmak, kırmızı kalem yemek ve kara listeye alınmak birbirinin aynısı olarak karşımıza çıkmış ve hemen hemen aynı anlamı taşımaktır. Bu olasılıklar yani kırmızı kalem yemek ve kara listeye alınmak sizin kredi notunuzu olumsuz yönde etkileyecek olmaktadır.

Kara Listeye Alınanlarda Kredi Kullana Biliyor 2019

Kırmızı kalem yiyen kişinin kredi çekmesi oldukça zor olmaktadır. Özellikle kırmızı kalem yedikten sonra birde icralık durumu olayları ile karşı karşıya kaldığınız takdirde bankalardan kredi çekmeniz çok daha zor olacaktır. Fakat yinede karamsar olmamanız gerekmektedir. Özellikle kamu personeli yani devlet memuru iseniz işiniz kırmızı kalemde yeseniz kara listeye de alınsanız hatta ve hatta icralık dahi olsanız kredi alabiliyorsunuz. Eğer özel sektörde çalışıyor iseniz kredi almanız biraz daha zor olacak fakat her ne olursa olsun özel sektörde de çalışıyor olsanız sizden istenen gerekli evrakları ve bankanın taleplerini yerine getirirseniz baştan da söylediğimiz gibi kırmızı kalemde yeseniz kara listeye de alınmış olsanız veya icralık durumunda olsanız bile kredi alabiliyorsunuz.

Kırmızı Kalem Yemek Kredi Notunu Olumsuz Etkiler 2019

Değerli okuyucularımız bu olaylar sizlerin kredi notunu son derecede olumsuz yönde etkileyecek olmasından dolayı bu duruma düşmemek adına her hangi bir borçlu olduğunuz banka ve kurum var ise mutlaka borcu 90 gün içerisinde ödemeniz gerekir. Her ne kadar kredi almanızın önü kapatılmamış olsa bile kredi çekmeniz zorlaştırılmış olacak ve kredi kullanma durumunda ödeyeceğiniz banka faiz oranları da daha fazla yükselecektir.

İcraya Düşmemeye Önem Göstermeli 2019

Çünkü günümüz koşulları bankaların kredi kullanımında kredi notu üzerinden faiz oranını belirlemesini sağlamıştır. Bu neden ve sebepler ile kredi notu yüksek olan kişiler daha uygun faiz oranları ile kredi kullanırken kredi notu düşük olan kişiler çok daha yüksek faiz oranları ile karşılaşacak ve kırmızı kalem yemenin ve kara listede olmanın olumsuz yanları ile karşılaşacaktır. Bu işlemlerin en önemli hususu ise kırmızı kalem yeseniz de kara listeye girmiş olsanız da icraya düşmeden bu kırmızı kalemi kaldırmanız sizler için çok daha iyi olacaktır. Şimdi yazımızın başlığında da olduğu gibi kara listeye alınana yani kırmızı listeye girene kredi veren bankalar ve kırmızı kalem yiyenlere rahat kredi imkan ve olanağı sağlayan bankaları sizlere açıklayalım.

Kırmızı Kalem Yiyenlere Kredi Veren Bankalar Hangi Bankalardan Kredi Alabilir?

Kırmızı kalem yiyen yani kara listeye alınan kişilerde kredi kullana bilmektedir. Özellikle kamu personeli ise gelir belgesi göstermesi gereklidir. Bu kişiler özel sektörde çalışan kişilere göre biraz daha avantajlıdırlar. Bu na bir örnek verecek olur isek kırmızı kalem yiyen yani kara listeye alınan bir memur kredi borcundan veya kredi kartı borcundan ve diğer borçlardan kırmızı kalem almış olabilir. Yine örneğin devamında bir bankadan kırmızı kalem almış kişi yani kara listeye alınan kişi Devlet bankası yani kamu bankası olan bankalara bunlar T.C. Ziraat bankası, Halkbank ve Vakıfbank gibi bankalara gelir belgesi göstererek kırmızı kalem almış bile olsa borç oranına bakılır kredi durumu kurtarır ise başka bankaya olan borcunu kamu bankası öder ve kırmızı kalem aldığı borcundan kurtulmuş olur. Kredi borcu yüksek ise kamu personeli de olsa bir kefil istenecektir. Özel sektörde de işlemler aynı olup yalnızca tek fark özel sektörde çalışan ve kara listeye alınan kişilerden hem gelir belgesi istenecek gelir belgesi yeterli olsa dahi en az iki kefil istenecektir. Banka tarafından istenecek kefilin bit tanesi mutlak suretle kamu personeli olması gereklidir.

İcra dosyası olan ve Kara listeye Alınanlar

Değerli okuyucularımız hemen hemen bir üst yazıda belirtmiş olduğumuz her şey icra dosyası olan ve kara listeye alınan kişiler içinde geçerli olacaktır. Fakat çok büyük borçlar için iki kefil bile olsa mutlaka sizlerden taşınmaz olan ipotek istenecektir. İster istemez icra dosyası olduktan sonra şartlar biraz daha zorlaştırılacak fakat banka tarafından istenen gerekli olan evrak ve kefiller sağlanınca kredinizi alabiliyorsunuz. Yine bu hususta kamu bankası olan T.C Ziraat banksı, Halkbank ve Vakıfbank özel bankalara göre baktığımız da çok daha kredi imkan ve olanağı sağlayacak olan bankalar olmaktadır.

Kırmızı Kalem Yiyen Kara Listeye Düşenlerin Bilmesi Gerekenler

Değerli okuyucularımız bu seneye kadar asla ve asla kredi kullanamayan kara listeye alınan kişiler yani kırmızı kalem yiyen kişiler artık yeni çıkan yasalar ve bankanın istemiş olduğu teminat, kefil ve ipotek gibi gerekli olan işlemleri tamamlaya bilirlerse artık kredi kullana bilmektedir. Bunun be sene önünün açılmasının tek sebebi ise ülke genelinde yaşanan ekonomik krizden dolayı kırmızı kalem yiyenlerin ve yine ekonomik kriz nedeni ile işsiz kalan vatandaşlarımızın çoğalması icra dosyalarının iki katına çıkmasına neden olmuştur. Değerli okuyucularımız sizlerinde söz konusu olan kırmızı kalem yiyen, kara listeye alınan ve icra dosyası olan kişilerin kredi alıp alamayacağı hususunda aklınıza takılan sorular var ise eğer haberimizin en alt bölümünde mevcut olan yorum bölümünden bizlere sorular sora bilir ve siz değerli okuyucularımız için araştırıp haberiniz yayımladığımız konu hakkında daha sağlıklı bilgiler alabilirsiniz…

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *