«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. OdeaBank EFT Ücretleri ve Saatleri

OdeaBank EFT Ücretleri ve Saatleri

odeabank EFT

Odeabank EFT Nasıl Yapılır?

Odeabank müşterileri Odeabank EFT nasıl yapılır? konusunda sıklıkla arama motoru sorgusu yapmaktadır. Bunun nedeni de Odeabank’ ın beş farklı yol ile EFT işlemlerine açık olmasıdır. Bu yollar, şubeden EFT, ATM’ den EFT, mobil bankacılıktan EFT, internet bankacılığından EFT, telefon bankacılığından EFT şeklinde farklı kanallar aracılığı ile olmaktadır.

Odeabank şubeden EFT ile size en yakın olan ODEABANK şubesine gitmeniz gerekmektedir. Burada bireysel işlemler menüsünden fiş alarak sıraya girmeniz ve vezneden EFT işlemlerini gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Hem zaman ayrımı hem de ekstra hesap kesim ücreti olduğu için genellikle hem Odeabank müşterileri hem de banka personelleri şube aracılığı ile EFT işlemlerini gerçekleştirmeyi uygun görmemektedir. Buna rağmen işleri acil olan ve şubeden EFT yapmak zorunda olan kimseler anında şubeden EFT işlemlerini kullanabilmektedirler.

ATM aracılığıyla EFT işlemlerinde de tıpkı şube gibi size en yakın olan Odeabank ATM’ sine gitmeniz gerekmektedir. bu sayede de kolaylıkla EFT işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet bankacılığı ile mobil bankacılık farklı kanallar olsa da aynı şifre ile giriş yapılır. İnternet bankacılığı genellikle masaüstü görünüm için; mobil bankacılık da telefon ve tablet görünümü için idealdir. Odeabank internet bankacılığı ve mobil bankacılık EFT işlemleri için aynı şifre ile farklı yerlerden giriş yapıp, aynı adımları takip edersiniz. Bu sayede de Para Aktarma – EFT  – Tanımlı Hesaba EFT ya da Tanımsız Hesaba EFT adımlarını takip ederek, ister IBAN numarası ile isterseniz de müşteri numarası ile EFT işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer EFT yapacaksınız ve bunun için de vaktiniz bulunmuyor ise ODEABANK telefon bankacılığı EFT işlemleri tam da size göredir. Bu sayede başka bir iş ile ilgilenirken bile hızlı bir şekilde telefon bankacılığını kullanarak karşı bankanın hesabın para transferi işlemi gerçekleştirmeniz mümkündür.

Odeabank EFT Saatleri 2020

ODEABANK EFT saatleri iş gününün mesai saatleri içerisinde gerçekleşmektedir. Tatil günleri EFT işlemleri yapılmamaktadır. Bu sayede de gün içinde hızlı bir şekilde para transferleri gerçekleşmektedir. 08.30 ile 17.00 arasında EFT işlemleriniz gerçekleşmektedir. Bu sayede de Odeabank EFT işlemlerinizi bu zaman aralığında yapmanız, tatil gününe sarkıtmamanız önerilmektedir.

Odeabank EFT Ücretleri 2020

Odeabank EFT işlemleri şubeden, internet şubesinden, mobil şubeden, çağrı merkezi ve ATM aracılığı ile yapılmaktadır. Her bir işlem için ayrı EFT ücreti kesintisi uygulanmaktadır.

Odeabank Şube EFT kesintisi; 1000 TL ye kadar olan EFT lerde 5 TL; 1000 TL ve 50.000 TL EFT işleminde 10 TL; 50.000 TL den yüksek EFT gönderimlerinde ise 54 TL ile 100 TL arasında değişen bir kesinti uygulanmaktadır.

Odeabank internet bankacılığı EFT kesintisi; 1 TL ile 10 TL arasında erken EFT ve geç EFT işlemi olarak değişiklik göstermektedir.

Odeabank mobil Bankacılık EFT kesintisi; minimum 2 TL maksimum 10 TL olarak değişiklik göstermektedir

Odeabank çağrı merkezi EFT kesintisi 5 TL ile 100 TL arasında değişen bir kesinti ücreti uygulanmaktadır.

Odeabank ATM EFT kesintisi; 15 TL olarak belirlenmiştir.

Odeabank EFT Sorgulama

Odeabank EFT sorgulama işlemlerini bütün kanallar aracılığı ile gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede oldukça kapsamlı ve detaylı bir şekilde gerçekleştirmiş olduğunuz finansal işlemlerinizi sorgulayabilirsiniz. Finansal işlemleriniz ile ilgili bir problem yaşanması halinde anında müdahale için EFT sorgulama işlemleri yapmanızı tavsiye ederiz. Bunun için EFT işlemleri bölümünden EFT sorgulama yerine girmeniz yeterlidir. Bu işlemleri mobil bankacılık, internet bankacılığı ve ATM üzerinden yapabilirsiniz. Buna ek olarak şubeden sorgulama ile size en yakın şubeye giderek banko personellerinden yardım alabilirsiniz. Ayrıca internet bankacılığını kullanarak çağrı merkezine ulaşabilir ve yaptığınız EFT işlemi hakkında bilgilendirme isteyebilirsiniz.

EFT Karşı Tarafa Ne Zaman Geçer?

EFT işlemleri karşı tarafa anında geçiş yapmaktadır. Maksimum yarım saat ile sınırlı olan EFT işlemlerinin takibini EFT sorgulama bölümünden de gerçekleştirebilirsiniz.

EFT Yanlış Hesaba Gitti Ne Yapmalıyım?

EFT işlemlerinizi sorguladığınızda bu işlemin yanlış yapıldığını ve paranın başka bir hesaba geçiş yaptığını görüyorsanız derhal Odeabank müşteri hizmetlerini aramalısınız. Bu sayede müşteri hizmetleri sizin adınıza duruma müdahale edecek ve bu kişiye ulaşarak, yatırılan ücretin yanlış geldiğini ve parayı iade etmeleri gerektiğini izah edeceklerdir. Burada karşı tarafın size EFT iadesi yapması beklenir. Eğer karşı taraftan bir cevap alınamıyorsa veya karşı taraf parayı iade etmeye yanaşmıyorsa konu hızlı bir şekilde yargıya taşınır ve her halükarda sizin lehinize bir karar çıkarak o parayı iade etmesi sağlanır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *