«
  1. Anasayfa
  2. Kosgeb Haberleri
  3. Kosgep Televizyon Programı Yapımı ve Dağıtımı Faaliyetlerinde Destek Vermeyecek

Kosgep Televizyon Programı Yapımı ve Dağıtımı Faaliyetlerinde Destek Vermeyecek

kosgeb destek dısı

2019 yılı için yapılan kosgep destek ve teşvik programı kapmasın da daha önceki yıllara göre bazı değişikliklere gidildiğini duyurmuş ve bu hususta yeni yapılan plan ve programlar dahilin de destek dışında bıraktığı sektörlere yenisini eklemiş ve internet sitesinden duyurmuştur. Yapılan bu duyuru neticesinde alınan karar açıklanarak bu kararın uygulanacağının kesinlik kazandığını belirtmiştir. İşte kosgep tarafından destek dışı kalan sektör hakkındaki açıklamalar.

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Kararının Resmi Gazetede yayımlanıp yürürlüğe girmesi sonucu açıklanan karar şu şekilde gerçekleşmiştir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı bir kurum olan KOSGEP’in yani Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından açıklanan karar neticesinde televizyon programı yapımı ve dağıtımı faaliyetlerinin destek kapsamından çıkarılmış olduğu açıklanmıştır.

Bu Açıklama Sonuncu Kararda Değişiklik Yapıldı

Söz konusu olan değişikliğe gidilen kararda KOSGEP destekli KOBİ’ lere yönelik yapılacak olan teşvik ve destekler sonucun da sektörel ve bölgesel öncelikleri olan faaliyetlerin belirlenerek buna göre teşvik ve desteklerin uygulanması gerektiği kararı çıkmıştır. Bu husus ta çıkmış olan karara istinaden kapsam dışı olan sektörler belirlenmiştir. Alınan bu karar sonucunda da bilgi ve iletişim sektöründe teşvik ve destek kapsamının içine alınmayan sinema filmi, dizi yapımı, video yapımcılığının yanı sıra bu sektöre televizyon programı yapım ve dağıtım faaliyetlerinin de eklendiği belirtilmiş olarak karara bağlandığı da duyurulmuştur.

Bu karar bu sektördeki firmaları üzmüş olabilir fakat Ülke ekonomisi ve gelişimi için bu desteklerin çok daha önemli olan Sanayi ve üretim alanlarında ki destek ve teşvik paketlerin de artırılarak uygulanacağı ve buna göre 2019 ve 2020 yılları için plan ve programların yapıldığı da belirtilmiştir. Bu husus da Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelere desteğin artması gerektiğinin bir Devlet politikası olduğu bu doğrultuda Küçük ve Orta Ölçekli İşletmelerin desteklerinin artmasının piyasaları daha canlı ve diri tutmak ve ekonominin istikrarını sağlamak amacı ile de bağlantılı olduğu belirtilmiş olarak uygulamanın karara bağlandığı açıklanmıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *