«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. İŞKUR 2019 Yılında Kamuya 70 Bin Kişi Yerleştirecek

İŞKUR 2019 Yılında Kamuya 70 Bin Kişi Yerleştirecek

iskur

İŞKUR 2019 yılında kamu kurum ve kuruluşların da 70 Bin personel ihtiyacı olduğunu bu ihtiyaçlar doğrultusun da noter huzurun da kura çekimi yapılarak personel yerleştirmelerinin yapılacağını duyurmuştur. Yapıla açıklamaya göre İŞKUR yeni yılda toplum yararına program kapsamında toplam 70 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak olduğu  ve bu istihdamın nerede hangi kurumlar olduğu yönündeki açıklamalar yapılmıştır. Söz konusu istihdam hakkın da gerekli bilgiler nelerdir hep birlikte haberimize göz atalım.

İstihdamlar Nerede ve Hangi Kurumlarda Olacak

Hükümet istihdam atağını önümüzdeki yıllarda da devam edecek olması ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın AK Parti grup toplantısın da verdiği Aralık ayında ve yeni yılda 2019 da istihdamların artacağı yönündeki müjdeli haberin detayları artık belli olmaya başlamıştır. Haberin detaylarındaki açıklamalara göre İŞKUR 70 bin kişiyi noter huzurun da çekilecek kuralar neticesinde 6 ay boyunca kamu kurum ve kuruluşların da istihdam edecek olup istihdamı gerçekleştirilecek kişilerin bütün maaş ve sigorta giderleri yine Devlet tarafından karşılanacaktır. Bu husus da İŞKUR Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanmış olan listelerin Bakanlık onayından geçtikten sonra 81 vilayetin İl Müdürlüklerine gönderildiğine de haberde yer verilmiş ve kamuoyuna da duyurulmuştur.

İstihdamın gerçekleşeceği kurum ve kuruluşlar da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, TYP’nin kapsamın da olan Üniversiteler, Kaymakamlıklar, Orman işletme Müdürlükleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri, İl Müftülükleri,  Yatırım izleme ve Koordinasyon Başkanlıkları ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlükleri personel işçi alımını gerçekleştirecek olan kurumlar olarak belirtilmiştir. Aynı zaman da restarosyon, park bahçe düzenlemeleri, ağaçlandırma ve kültürel mirasların korunması gibi işlerde de söz konusu olan istihdamlar sağlanacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *