«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. 2019 Asgari Ücret Zammı İçin Hak-İş’den Açıklama

2019 Asgari Ücret Zammı İçin Hak-İş’den Açıklama

hakişşşşşşşşş

2019 Yılında belirlenecek olan asgari ücret zamları hakkındaki açıklamalara bir yenisi daha eklendi. Söz konusu olan 2019 asgari ücret zam oranlarının belirlenmesi için ve istenilen talepler hakkın da Türk-İş Genel Başkanı Ergün ATALAY açıklamalar yapmıştı. Sayın Ergün ATALAY’ın açıklamalarından sonra ise KESK’ Sendikası Başkanı Aysun Hanım da açıklamalar da bulunarak bu husus da Türk-İş ile beraber hareket edeceklerini belirtmişti. Şimdi ise bu ifadeleri destekleyici yeni bir açıklama yapıldı. Hak-İş Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ da Asgari Ücret hakkın da açıklamalar da bulunmuştur. Sayın Mahmut ARSLAN tarafından yapılan açıklamalara kısa bir şekilde değinelim ve bakalım ki Hak-İş Asgari ücret konusunda neler düşünüyor tespitleri nelerdir bunlardan haberdar olalım.

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut ARSLAN’ ın Açıklamaları

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut ARSLAN açıklarına başlamadan önce asgari ücret için talep edilen 2.000 TL ‘nin çok aceleci davranılarak söylendiğini belirtmiş bu istenilen ücretin 2018 yılının sonuna kadar artırılması gerektiğini çünkü dar boğazda kalan asgari ücretli çalışanların enflasyon patlamasının altında kaldığını belirterek esas olan açıklamalarına başlamıştır. Daha önce belirttiğimiz üzere bu açıklama aceleci yapılan bir açıklamadır ve asgari ücretin 2000.TL olmasının kabul edilemez olduğunu belirmiş 2000 TL ile geçinilemez olduğunu beyan etmiştir. Hiçbir şekilde 2500 TL’ nin altında olmaması gerektiğini açıklayan Başkan asgari ücret konusun da çalışanların enflasyona karşı ezdirilmemesi gerektiğini belirmiştir. Daha sonra Taşeron olarak kamu kurumlarına geçen işçilerin haklarının düzeltilmesi yönünde açıklamalarda da bulunmuştur.

Taşeron’ den Kamuya Geçen İşçilere Yönelik Açıklamaları

Kıdem tazminatı konusuna değinen Sayın Mahmut ARSLAN bu konuda işverenlerin evirip çevirdiklerini dile getirerek işverenlerin maksatlarının tazminatı vermemek olduğunu deklare etmiştir. Sayın Başkan taşeronluktan kadroya alınan işçilerin de zamlarına değinmiş ve bu husus da yeni düzenlemelerin yapılmasının önemini anlatarak 2021 yılına kadar yüzde 4’ lük bir zamla bu kişilerin geçinmesini zor olduğunu çünkü enflasyon yüzde 25 olurken verilen zammın yüzde 4 olmasının yanlış olduğunu da belirterek konuşmalarına son vermiştir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *