«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Finans Nedir Kaç Tür Finans Vardır

Finans Nedir Kaç Tür Finans Vardır

Finans Ne Demek

Finans Nedir / Finans Nasıl Tanımlanır

Finans kelimesi kendi içerisinde sınıflara ayrılan bir kelimedir. Finans’ın tanımını açıklarken finans’ın kendi içerisinde ayrıldığı sınıflara da ayrı ayrı tanımlama yapılması gerekir. Bireysel finans, işletme finansı ve Kamu Maliyesi finansı olarak tanımları açıklanır. Finans nedir, finans nasıl tanımlanır ve kaç tür finans vardır bilgileri haberimizin içerisinde yer alıyor.

Finans Nedir Nasıl Bir Etkendir

Finans gereken ve ihtiyaç duyulan fonların müsait şartlarda sağlanması ve faal bir durumda kullanılmasıyla alakalı faaliyetlerin adıdır. Ayrıca Finans; kişilerin, işletmelerin ya da kurumların maddi gelir sağlaması, sağlanan maddi gelir ile yatırım ve yatırımların yapılması aynı zamanda yapılmış olan yatırımların değerlendirilmesi olarakta tanımlanır. İşletme ve ekonominin ortak dalının adına Finans denir. Finans, varlıkların risklerine ve geri kazanım oranlarına nazaran kıymet kazanır. Finansal çözümleme ve kararlarda önemli bir etken olan paranın zamansal değeri olarak tanımlanmaktadır.

Bireysel Finans Nedir ?

Bireysel finans kişinin kendi finansı ve bütçesidir. Bir ferdin ya da bir ailenin bütçe, sigorta, tasarruf, yatırım, kredi ile bunlara benzer biçimde mevzu ve mevzuların kararları ve bu kararlar adına yapılan işlemlerin adına da bireysel finans denir. Bireysel finans bireyi ya da aileyi belirsizlik içeren sonuçlardan ve risklerden korumaya çalışır. Söz konusu olan bireysel finans için gerekli ve yetkili uzman kurumlardan yardım alınabildiği benzer biçimde muhtelif bireysel finans yazılımları da kullanılabilmektedir.

İşletme Finansı Nedir ?

İşletme finansı veya finansal yönetimin amacı bir işletmenin ya da ticarethanenin üstlendiği aktiviteler için fon sağlaması olarak tanımlanır. İşletme finansının gereksimi; Finansal idarenin bütün zamanlar içerisinde kârlılık ve riskin dengelenmesini gerektirir. Ayrıca bu zamanda söz konusu olan işletmenin veya ticarethanenin hasılatını ve kıymetini en yükseğe taşımaya yönelik çalışan sistemdir.

Kamu Maliyesi Finansı Nedir ?

Devlet ve amme kurumlarının gereksinimlerini karşılamak suretiyle meydana getirilen masrafları ve lüzumlu gelirleri inceler ve bu doğrultuda gelir ile gider dengesini oluşturur. Kamu Maliyesi finansı bütçe gelirlerine dayanarak ödemeler yapar. Bu ödemeler yapılırken, yani kamu kurumlarının parasal akımlarını yürütürken bütçede açık oluşmamasını sağlamaktır. Bu doğrultuda oluşabilecek bütçe açığını kapatmak için iç ve dış borçlanma yapmak olarakta tanımlanır.

Kamu Maliyesi finansmanı şu şekilde oluşmaktadır; Bütçe giderleri, faiz dışı giderler, faiz giderleri, bütçe dengesi, bütçe faiz dışı dengesi, Hazine nakit dengesi, bütçe gelirleri ve vergi gelirlerinden oluşur.

İlginizi cekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşğıda verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, banka haberleri ve altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

TCMB’nin yıl sonu enflasyon ve dolar tahmini: https://www.finanshaberi.net/euro-dolar-altin-haberleri/merkez-bankasi-yil-sonu-enflasyon-ve-dolar-tahmini/.html

DXY Nedir BTC ve Kripto paralar üzerindeki etkileri: https://www.finanshaberi.net/genel/dxy-nedir-kripto-paralar-ve-btc-uzerinde-neden-etki-eder/.html

Temmuz ayı FED toplantısı ne zaman: https://www.finanshaberi.net/bitcoin-kripto-para/temmuz-ayi-fed-toplantisi/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.