«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. QNB Finansbank Kolay Adres Tanımlama

QNB Finansbank Kolay Adres Tanımlama

QNB Finansbank Kolay Adres Tanımlama

QNB Finansbank Kolay Adres Tanımlama Nedir / QNB Finanbank Kolay Adres Nasıl Tanımlanır

Fast nedir, QNB finansbank ile fast işlemleri nasıl yapılır, QNB finansbank ücretli mi, her saat fast yapılır mı, QNB Finansbank ile kolay tanımlama nasıl yapılır, finansbank kolay adres nedir, kolay adres tanımlama işlemleri ve QNB Finansbank Fast ile para transferi hakkında gerekli bilgiler yazımızın akışı içerisinde yer alıyor.

Fast işlemini bir çok bankanın yaptığı gibi kusursuz olarak Finansbank’ta yaparak müşterilerine hizmet vermektedir. Fast nedir sorusunu kısa olarak şu şekilde tanımlarız. Bankalar arasında para transferinin kesintisiz ve 7 gün 24 saat 365 gün boyunca yapılabileceği ve Fonların anlık ve sürekli transferi (FAST) olarak tanımlanır. Fast işlemleri QNB Finansbank tarafından sorunsuz ve hızlı olarak yapılmaktadır.

FAST ile EFT saatlerinden bağımsız olarak, 5.000 TL ve altındaki para transferi işlemlerinizi arzu ettiğiniz gün ve saatte kolaylıkla yapabilirsiniz. Fast işlemlerinizi yapmanız için QNB finansbank’tan yapmak isterseniz bunun için kolay adres tanımlamalısınız. Haberimizin akışında Finansbank kolay adres tanımlama nedir ve QNB Finansbank kolay adres nasıl tanımlanır başlıklı haberimizi okuyarak konu hakkında gerekli bilgileri alabilirsiniz.

QNB Finansbank Kolay Adres Nedir Nasıl Tanımlanır

QNB Finansbank banka müşterisi banka hesaplarını, Kolay Adres (cep telefonu numarası, T.C. kimlik numarası, vergi kimlik numarası, yabancı kimlik numarası gibi) bilgilerinizle eşleştirin. Daha sonra ise para transferi yapacak kişilerle IBAN/hesap numaranız yerine Kolay Adres bilginizi paylaşın.

Söz konusu olan QNB Finansbank Kolay Adres tanımlama işlemine örnek verecek olursak, bankaya kolay adres için tanımladığınız cep telefonu numaranızı sizin hesabınıza para transfer edecek kişiye cep telefonu numaranızı iletmeniz yeterli oluyor. Hesabınıza transfer edilecek olan tutar direkt olarak cep telefonu numaranızla eşleştirilmiş olan banka hesabınıza geçiyor.

QNB Finansbank müşterileri bankada mevcut olan banka hesaplarını Kolay Adres bilgileriyle eşleştirmesi çok kolay bir işlem olmaktadır. QNB Finansbank Mobil veya QNB Finansbank İnternet Şubesi üzerinden “Hesaplar” kısmı açılır. Daha sonra hesaplar menüsünde bulunan “Kolay Adres Ekleme” adımında Kolay Adreslerinizi kolaylıkla tanımlar ve yönetirsiniz.

Kolay adres tanımlama, kolay adres ekleme işlemleri bütün banka şubelerinden yapılır. Ayrıca QNB Finansbank kolay adres tanımlama işlemlerinizi Finansbank Çağrı Merkezi ya da QNB finansbank iletişim hattı aranarak yapılabiliyor. İletişim hattı veya Çağrı merkezi arandıktan sonra Kolay Adres eşleştirmesi yapabilir, mevcut adres bilgilerinizi güncelleyebilir ve hesabınız ile eşli olan adres bilgilerinizi silmeniz mümkün olmaktadır.

Kolay Adres Tanımlanırken Nelere Dikkat Edilmeli / QNB Finansbank Kolay Adres Tanımlama Detayları

QNB Finansbank Mobil ve finansbank İnternet Şubesi ile Kolay Adres kolaylıkla tanımlanır. Finanbank mobil ve internet şubesi kullanıyorsanız Kolay Adres bilgilerinizi hesaplarınız ile eşleştirebilir, IBAN numaranızın yerine tanımladığınız Kolay Adres bilgilerinizi gönderici hesap ile paylaşarak para alma işleminizi hızlı ve güvenli olarak tamamlayabilirsiniz.

Kolay Adres tanımlama işleminiz ile kolay adresinizde tanımlanan bilgiler doğrultusunda para transferleri işlemlerinizi arzu ettiğiniz zaman yapabilirsiniz. FAST ile taransfer ücret tarifesi EFT’de işlemlerinde olduğu gibi yine TCMB tarafınca belirlenir; belirlenen limit dahilinde 7/24 para transferler işlemleri gerçekleştirilİr.

Kolay Adres olarak kullanılacak bilgilerden her biri yalnızca bir hesap (IBAN) ile eşleştirilebilirsiniz. Lakin Kolay Adresler aynı hesap numarasına bağlanabimektedir.

Söz konusu olan husus için şu şekilde misal verebiliriz.

Misal: Hem T.C. (hüviyet) kimlik numarası, bununla beraber telefon numarası aynı hesaba bağlanabilir. Diğer kurumlardaki eşleştirmeler de dahil olmak suretiyle en çokca beş (5) tane Kolay Adres’e haiz olunabilir.

Yine misal verecek olursak 4 Telefon numarası, 1 T.C. hüviyet kimlik numarası Farklı Kolay Adres detayları değişik hesaplar ile eşleştirilebilir.

Söz konusu olan Kolay Adres verisi BKM (Bankalararası Kart Merkezi) veritabanında saklanır ve IBAN numarasına eşdeğer özelliktedir.

Kolay Adres Bilgisi olarak seçeceğiniz verileriniz yalnızca kullanım koşullarında belirtilen amaçlar için kullanılabilir.

İlginizi cekeceğini düşündüğümüz haberlerimiz için aşğıda verilen url’ye tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Sitemizde günlük olarak yayımlanan ekonomi haberleri, finans haberleri, banka haberleri ve altın / euro/ dolar/ BTC ve kripto para haberlerini bulabilirsiniz.

QNB Finansbank kart şifresi alma : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finansbank-kart-sifresi-alma/.html

finansbank mobil şube resmi internet sitesi : https://www.qnbfinansbank.com/724-bankacilik/qnb-mobil

QNB Finansbank EFT ve Havale saatleri : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/qnb-finansbank-eft-ve-havale-saatleri/.html

QNB finansbank emekli promosyonları : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/finansbank-emekli-promosyanlari/.html

qnb finansbank pos destek hattı : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/qnb-finansbank-pos-destek-hati/.html

qnb finansbank iletişim numarası : https://www.finanshaberi.net/banka-haberleri/qnb-finansbank-musteri-hizmetleri-0850-222-0-900/.html

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.