«
  1. Anasayfa
  2. Emekli Haberleri
  3. Devlet Kira Yardım Ödeneği Nasıl Alınır

Devlet Kira Yardım Ödeneği Nasıl Alınır

Devlet Kira Yardımı Nasıl Alınır 2020 www.finanshaberi.net

2020 Devlet Kira Yardım Ödeneği

Kira yardımı 2020 yılı için, belli başlı bazı şartlar altında kirasını ödemekte zorlanan kişiler için veriliyor. Kira yardımı, özellikle pandemi sürecinde işten çıkarılan ve kirasını ödemekte zorlanan bireyler için, yaşadıkları ile göre değişen oranlarda ödenmektedir. Kira yardımlarından yararlanabilmek için, belirli bir gelir seviyesine sahip olmak ve gerçekten muhtaç durumda olmak gerekiyor. Peki kira yardımı 2020 yılında kaç lira oldu? Kira yardımı nasıl alınır? Kira yardımı hangi illere veriliyor?

 

Devlet Kira Yardımı Tutarı

Devlet, 2020 yılında pandemi nedeniyle işten çıkarılan veya kirasını ödemekte zorlanan bireylere çeşitli miktarlarda kira yardımı ödeneği vermektedir. Kira yardımı, bir kereye mahsus olarak veya maksimum toplam tutar üzerinden ödenebiliyor.  2020 yılı için belirlenen en düşük kira yardımı 595 TL’dir. Bu kapsamda bireyler, en düşük 595 TL en fazla, 775 TL kira yardımı alabilecekler.

 

Devlet Kira Yardımını Kim Ödüyor?

Kira yardımını devlete bağlı çalışan kamu kuruluşları ödemektedir. Aşağıda verilen listede, kira yardımı ödeneği sağlayan kamu kuruluşları verilmiştir.

 

1-Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı

2-Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma Vakfı

3-Belediye Başkanlıkları

4-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Müdürlükleri

 

En düşük kira yardımından yararlanılan iller, bir kereye mahsus olmak üzere 1,190 TL kira yardımı alacaklar. Bu yardımdan sonra ise, en fazla 2,975 TL kira yardımı ödeneği alabiliyorlar

 

Ankara İzmir ve İstanbul’da yaşayan bireyler ise, en az 960 TL kira yardımından yararlanabilecekler.  Bu illerde ikamet eden kiracılar tek seferlik en az 920 TL, toplamda ise en fazla 4,800 TL kira yardımından yararlanabileceklerdir.

 

Kira yardımı dışında, faturaları konusunda zorluk yaşayan bireyler için 80 TL elektrik yardımı ödemektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *