«
  1. Anasayfa
  2. Genel
  3. Sivas’a 240 Milyon Euro’luk Dev Yatırım

Sivas’a 240 Milyon Euro’luk Dev Yatırım

sivas

Söz konusu olan 240 milyon Euro’luk yatırım haberi hakkında gönül ister ki bu haber doğru olsun. Söylentilere göre Avrupa’da faaliyetini sürdüren bir firmanın Sivas’ta zift tankeri üretiminin yapılması için yatırım yapacağı ve yatırım sonucun da işsizlik yüzünden milyonlarca göç vermiş olan Sivas’ta ilk olarak 1200 kişiye istihdam sağlayacağı ve daha sonraki zamanlarda bu istihdam sayısının 10000 bin kişiye çıkarılacağı Sivas Belediyesinden yapılarak duyurulmuştur. Bizim araştırmalarımıza göre yapılan haberin doğruluğu gerçek fakat sağlanacak istihdamın bu yönde olmasını bir nevi mucize gibi görünmektedir. Değerli okuyucularımız haber kesinlikle doğrudur sadece istihdam sayısında gerçekliği tartışıla bilir. Bunun da bir çok sebebi vardır.

Çünkü yıllarca işsizlik yüzünden göç veren Sivas’a hiç bir zaman bu denli büyük istihdam sağlayacak yatırımların yapılmış olmaması ayrıca elinde var olan Devlet Kurumlarının sayısının siyasi yönlerden dolayı azaltılması yani Sivas bünyesinde istihdam oluşturan Devlet fabrikalarını bir şekilde başka illere taşınması gibi vakalar gelişmiş Sivasın daha çok göç kaybı yaşamasına sebep olmuştur.

Bu hususta Sivas’ın elinde bulunan fabrikaların taşınması ve halen var olan fabrikaları da taşıyamadıkları için işçi sayısını düşürerek üretimin azaltılması sağlanmış ve bu sayede işsizlik yüzünden göç vermesi sağlanan Sivas’ın gelişmesinin önüne geçmiş bir zihniyet hangi amaçla Sivas’a böyle bir yatırım yapıyor diye insanların akıllarına sorular gelmiyor değil. Bunun bir çok örneği vardır.

Sivas’ta büyük istihdam sağlamış Demir Çelik Fabrikasının Özelleşmesi ve sonrasın da çıkarılan işçiler veya zamanın da TÜDEMSAŞ fabrikasın da 10000 binler çalışırken bu rakamın 2010 yılında 5000 bin kişiye düşürülmesi ve devamın da yani şu anda toplam 1500’e kadar indirilmiş olması bunlara bir örnektir. Başka bir örnek ise Sivas’da büyük istihdam sağlayan Ordu Evinin Eski Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL zamanın da Sivasın elinden alınarak Kayseri’ye götürülmüş olması da akıllara soru işareti getiriyor. Umarım ki bu istihdam sayısı geçekten söylendiği gibi 10000 binleri bulur.

Sivas Belediye Başkanı Sayın Sami Aydın’ın Sivasın gelişmesi ve organize Sanayisinin geliştirilmesi ve bu kapsamda istihdamın artırılması yönünde yoğun çalışmaları olduğu Sivas Halkı tarafından da bilinmektedir. Bizim de bu hususta dileğimiz bir değil 100 lerce fabrikalar kurulsun ve Selçuklu Şehri olan Sivas artık göç vermesin üstelik göç alan ve istihdam oluşturan bir İlimiz haline dönüşsün yönündedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *