«
  1. Anasayfa
  2. Banka Haberleri
  3. Nakit Avans Nedir Nasıl Çekilir?

Nakit Avans Nedir Nasıl Çekilir?

ATM

Yurdumuzda kullanımı çok yaygın olarak kullanılması kredi kartlarına yeni özellikler getirmiş olmaktadır. Bu özelliklerin içindeki en önemli unsur olan nakit avans çekimi işlemidir. Nakit avans çekmek bir aynı bankadan çektiğiniz kredi gibi olup normal krediler ile arasında faiz oranlarında farklılık gösterebilir. Bu sistem bankalar için de önemli bir ayrıntı olup bir nevi bankaların müşteri kazanmasını sağlayan bir sistemdir.

Nakit avans çekmenin iyi yanları olduğu gibi mutlaka kötü yanları da mevcuttur. Aynı kredi kartı kullanımın da yapılan hataların nakit avans işlemlerinde de yapıldığı hepinizin malumudur. Nakit avans dikkatli ve çok acil olmadığı zamanlar da kullanıldığı takdirde size borç yükü yapacak ve kredi kartı ödemelerinizi de zora sokacaktır. Nakit avans işlemi kredi kartlarının içinde olan bir özellik olup mutlak suretle doğru kullanılması gerekmektedir. Söz konusu olan nakit avans işlemini gerçekleştirirken mutlaka işlem masraflarını ve faiz oranlarını incelemeniz sizin açınızdan önemli olacaktır. Şimdi nakit avans nedir bunun net tanımı yapalım.

Nakit avans kredi kartlarının içinde bulunan bir özellik olup günün her saatinde çok acil ihtiyaçlarınızı karşılamak için başvurulan bir sistemdir. Kredi kartlarının faiz oranları masrafları bütün bankalar arasın da nasıl fark gösteriyor ise nakit avans işlemlerinde de farklılıklar olacaktır. Bu neden le kullanmış olduğunuz kredi kartlarının nakit avans masrafları ve faiz oranlarını bilmek sizlere fayda sağlayacaktır. Eğer ki bu işlemi çok kullanıyor iseniz bu konuda araştırma yapıp ona göre kullanacağınız kredi kartını belirlemelisiniz. Aslında bu uygulama kimileri tarafından tercih edilmese de bazı kişiler tarafından yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Nakit avans sisteminde nasıl bankadan çektiğiniz krediyi vadeli şekilde çekebiliyor iseniz nakit avans çekerken de bu sisteme uygulanan taksit seçenekleri ile çekmiş olduğunuz nakit avans için aylık taksitleri belirleye bilme seçenekleri de mevcuttur.

Fakat bu işlemde de vadeler uzadıkça faizlerin arttığını bilmeniz gerekir. Nasıl bankadan çekilen kredilerde vade oranı artınca faizlerde artıyor bu sistemde de aynı taksitleriniz artıkça ödeyecek olduğunuz faiz artacaktır. Bu uygulama da bizim tavsiyemiz şu yönde olmaktadır. Nakit avans işlemi çok acil ihtiyaçların karşılanması için olduğu için siz değerli okuyucularımıza da bizim tavsiyemiz bu yönde olmaktadır. Kesinlikle çok acil ihtiyacınız olmadığı zamanlarda kullanmanızı tavsiye etmiyoruz. Fakat gece olur, yolculukta olur, acil nakit ihtiyacı doğa bilir, işte bu zamanlarda kullanmak hem o anki sıkıntınızı giderecek hem de kart kullanımın da ve ödemesin de size sıkıntı çektirmeyecektir.

NOT: Kullandığınız her şeyin bir maksadı olduğunu unutmamalı ve maksadı dışında hiçbir şey kullanılmamalıdır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *