«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. İmar Barışında Son Hafta Açıklamaları ! İzmir’den Rekor Başvuru

İmar Barışında Son Hafta Açıklamaları ! İzmir’den Rekor Başvuru

izmir

Bu güne kadar yapılan imar affı kapsamın da rekor kıran ilimiz egenin incisi olan İzmir olmuştur. Halen vatandaşlarımızın arasın da af süresi uzatılacak mı diye beklentiler olsa da imar barışının uzatılmayacağı açıklanmıştı. Fakat halen bu haber bazı vatandaşlarımız tarafından beklenme de olduğu da bir aşikardır. Bugüne kadar Yurt genelin de toplam 5 milyonun aşmış başvurular olduğu imar affı kapsamın da Ege’ nin incisi olan İzmir de 600 binin üzerinde başvuruların gerçekleştiği ve İZMİR’ in bu kapsamda rekor kırdığı belirtilerek İzmir’ deki başvuruların toplam nakit değerinin 700 milyon lirayı aştığı da belirtilmiştir.

İmar barışı kapsamın da en yoğun talebin yaşandığı ilimiz olan İzmir de projeyle kaçak yapılanma ile düzensiz kentleşmenin önünün kesileceği de Çevre ve Şehircilik Bakanlığının hedefi olduğu Sayın Bakan Mehmet KURUM tarafından kamu oyuna duyurulmuş olup İzmir imar barışı kapsamın da ve kentleşme yönün de çok büyük öneminin olduğunu açıklayarak ifadelerine eklemiş ayrıca İzmir de en çok imar affı kapsamın da başvurunun yapıldığı İlçelerin Buca ile Bornova da gerçekleştiğini ve halen taleplerin devam ettiğini açıklamıştır.

Söz konusu olan imar barışı kapsamında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Yurtta başlatılmış olan imar affı uygulamasının başvuru tarihinin sununa çok az gün kalmasına rağmen her geçen gün başvuruların arttığı belirtilmiş olup 31.10.2018 tarihi itibari ile yeni başvuruların alınmayacağı fakat imar barışı hakkında vatandaşlarımıza kolaylık sağlanacağı da açıklanmıştır. Bu açıklama şu şekilde gerçekleşmiştir. İmar affı kapsamının tarihi her ne kadar 31.10.2018 olsa da başvurusunu bu tarihe kadar gerçekleştiren vatandaşlarımız İmar affı kapsamında ödeyecek oldukları projelendirme ve tapu masraflarını 31.12.2018 tarihine kadar ödemelerinin önü açılarak bu kapsamdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza kolaylık sağlanmıştır.

İmar barışı hususun da sona yaklaşılmasına rağmen söz konusu olan imar affından yararlanmak isteyen vatandaşlarımıza sağlanan kolaylık sonucu başvuru taleplerinin daha fazla artması ve bu artış sayesin de devlet ekonomisine yapılacak olan katkının önemi de çok büyüktür. Bu kapsamdan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın mutlak suretle bu fırsatı değerlendirmeleri ve tapularını almaları hem kendileri için hemde Devlet ekonomisine yapılacak katkıları da büyük önem taşımakta ve bir daha imar affı yasası tekrar ne zaman yürürlüğe gireceği belli olmadığı için bizimde değerli okuyucularımıza tavsiyelerimiz 31.10.2018 tarihine kadar başvurularını yapmaları ve tapularını almaya hak kazanmaları yönünde olacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *