«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır 2020

TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır 2020

TOKİ

TOKİ Başvurusu Nasıl ve Nereye Yapılır 2020

100 bin sosyal konut projesi ile siz de ev sahibi olabilirsiniz. Yapmanız gereken TOKİ Başvurusunda bulunup çekiliş zamanda evinizin size çıkmasını beklemelisiniz. TOKİ Başvurunuzu nereye ve nasıl yapacağınızı bilmiyorsanız güncel bilgiler ile yazımızdan faydalanabilirsiniz.

TOKİ Başvuru Şartları 2020

TOKİ Başvurusunda için  sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilir. TOKİ Başvurularını şehit yakını iseniz, engelli iseniz, emekli iseniz ve diğer başvuru sahibi iseniz 4 yerden ayrı ayrı yapabilirsiniz. Bu yaptığınız kategorilere göre başvuru şartlarınız değişiklik göstermektedir. TOKİ Başvurusunda bulunduğunuz şehirde en az 12 ay kalmış olmalısınız. Şehit ailesi iseniz TOKİ başvurusunda bulunduğunuz yerde 3 yıl ve daha fazla ikametgâh etmelisiniz. Şehit, dul ve yetim yakınlarının dışında diğer başvuru sahiplerinin üzerlerine ve ailelerin üzerinde herhangi bir tapu bulunmaması gerekmektedir.

TOKİ Başvuru Gerekli Belgeler 2020

Başvuru şartlarının yanı sıra başvuru için gerekli belgelerinizi de temin etmelisiniz. Şehit yakını iseniz kredi kullanımınıza göre ‘Halk Sahipliği Belge’nizi yanınıza almalısınız. Emekli vatandaşları için ise emekli olduğunuzu gösteren yazı ve T.C. kimlik belgenizin fotokopisi ile başvuru yapabilirsiniz. Eğer Emeklilik kimlik belgeniz çıktıysa sadece o belge ile başvuru da bulunabilirsiniz. Emeklilik kimlik belgenizi Sosyal Güvenlik Kurumundan alabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti engelli vatandaşlarımız ise sağlık heyet raporunuzla başvuru da bulunabilirsiniz. Sağlık heyet raporunuzu devlet hastanelerinizden almalısınız. Rapora göre yüzde 40 engelli olmalısınız. Diğer kategoriden TOKİ Başvurusunda bulunacaksanız yanınıza nüfuz cüzdanınızın fotokopisini almalısınız.

TOKİ Başvurusu Nereye Yapılır?

TOKİ Başvurularınızı Ziraat Bankası veya Halk Bankası proje şubelerinden gerçekleştirebilirsiniz. TOKİ başvurunuzu daha kolay bir yoldan da yapabilirsiniz. TOKİ Başvurunuzu e- devlet üzerinden kolayca gerçekleştirebilirsiniz.

TOKİ Başvurusu Nasıl Yapılır?

TOKİ başvuru şartlarını sağlıyorsanız TOKİ başvurusunda bulunabilirsiniz. TOKİ Başvurusu alan yerlere giderek gerekli belgelerinizi vermelisiniz. İkinci olarak da başvurunuzun yapılacağı yere gitmeden internet üzerinde de yapabilirsiniz. Bunun için ilk başta e- devlet resmi internet sitesine giriş yapmalısınız. E- devletinize T.C. kimlik numaranız ve e- devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. E- devlet şifreniz yoksa size en yakın PTT şubelerine giderek alabilirsiniz. E- devlet sitesine güvenli bir giriş yaptıktan sonra ‘Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’ hizmetini seçmelisiniz. Bu açılan sayfa da TOKİ başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru yapmadan önce aynı sayfada bulunan ‘Bilgilendirme ve İlan Metninden’ başvuru hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Başvuru formunda gerekli bilgilerinizi girmelisiniz.

TOKİ Başvurunuzun onaylaması için ilgili bankaya ‘Başvuru Bedeli’ nizi yatırmalısınız. İlgili Bankanın hesap numarasını SMS yoluyla alacaksanız. O yüzden e- devlet üzerinden güncel telefon numarası yazdığınıza emin olmalısınız. TOKİ Daireleri 2+1 ve 3+1 şeklindedir. Başvurunuzu 2+1 olacak evlerde yapıyorsanız bankaya 500 Türk Lirası yatırmalısınız. Eğer başvurunuzda 3+1 evleri seçiyorsanız ilgili banka hesabına 1000 Türk Lirası yatırmalısınız. Doldurduğunuz başvuru formunun kopyasının bir tanesini siz alacaksanız. İkincisini ise para yatırdığınız ilgili banka tarafından alınacaktır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *