«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. İmar Barışı 6 Ay Uzatıldı

İmar Barışı 6 Ay Uzatıldı

bakan kurummm

İmar Affında Beklenen Oldu Süre Uzatıldı

Değerli okuyucularımız dün yapmış olduğumuz imar barışı hakkındaki haberimizde sizlerin daha net ve doğru bilgi sahibi olmanız için dedikoduları değil bizzat kaynağından aldığımız duyumları paylaşmıştık. Doğru ve zamanlı haber yapmak gerçek bir haberciliktir. Dünkü yazımızda Çevre ve Şehircilik Bakanlığındaki konuşmaları sizlere bildirmiştik. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM’un bundan 15 gün önce konu hakkındaki açıklamalarına değinerek imar barışının uzatılacağını yazmıştık. Dünkü yazımızda da yazdığımız üzere beklenen başvuruların henüz yüzde 60 ile yüzde 65’i gerçekleşmiş olup daha başvurusu yapılmayan yüzde 35’lik bir dilim olduğunu bununda yaklaşık 4 ile 5 milyon arasında kaçak yapının daha ruhsatlandırılması gerektiğini ve bu hususta imar affından dolayı Devlet kasasına günümüzdeki ekonomik krizden dolayı para akışının olması gerektiğini dile getirmiş ayrıca seçim öncesi hükümetin bunu uzatmak zorunda kalacağından bahsetmiştik. Bizim tahminimiz seçimlerden hemen bir hafta sonrasına kadar uzatılacağı yönünde olmuştur. Fakat süre uzatımı bizim tahminlerimizden yaklaşık 45 daha fazla oldu.

Söz konusu olan imar affının uzatılması gerçekten maddi sıkıntılardan dolayı başvurusunu yapamayan vatandaşlarımız için çok yararlı olacak ayrıca ekonomik savaş yüzünden Ülkemizde ve Devlet kasasında yeniden para birikimi olacak ve mutlak suretle hem kaçak yapı sahibi vatandaşlarımıza hemde Devlet kasasına ciddi oranda fayda sağlayacaktır.

Bakanın Açıklamalarına Göre 6 Ay Uzayacak

Daha önceki yazılarımız da Sayın Bakan Murat KURUM açıklamalarına yer verip Bakanın yapmış olduğu açıklamaları siz değerli okuyucularımıza aktarmıştık. Sayın Bakan açıklamalarında 8 ile 9 milyon arası kaçak yapının ruhsatlandırıldığını bunun sonucunda ise Devlet kasasına yaklaşık 14 milyar liranın girdiğini söylemiş ve daha ruhsat almayan 4 ile 5 milyon arasında kaçak yapının olduğunu söylemişti. 4 ile 5 milyon kaçak yapının ruhsatlandırılması demek Devlet kasasına en az 8 milyar liranın daha girmesi demek olduğu ve önümüzde yaklaşan seçimlerden dolayı kesinlikle cezai bir işlem uygulanamayacağını çünkü bunun oy kaybı yaşata bileceğini de düşünerek dün sabah ki yazımızda mutlak suretle söz konusu olan imar barışının uzatılacağını söyleyerek siz değerli okuyucularımıza doğru haberleri vermiş olduk. Söz konusu olan imar barışı hakkında kesin karar resmi gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecektir. Devlete Millete Hayırlı olsun.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *