«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. İmar Barışı Uzatılıyor mu! Son Dakika

İmar Barışı Uzatılıyor mu! Son Dakika

İMARRRRRRR

İmar Affı Hakkında Son Dakika Haberleri

Değerli okuyucularımız sizlerinde bildiği üzere imar barışı kapsamında bundan öncede haberlerimiz yayınladık ve bu hususta bütün merak edilen sorulara bir nebzede olsa merakları gidererek siz değerli okuyucularımızı daha net ve daha doğru haberler ile bilgilendirmek istedik. Şimdi ise yine imar barışı hakkında yapılan dedikodular ile hepimiz karşı karşıyayız. Ve medya yayınları ve internet haber sitelerinde bu konu hakkında bir çok haberler yapılmaya başlandı fakat ne kadar doğru veya ne kadar yalan bilinmemektedir. Tek biline doğru imar barışının 31 Aralık 2018 tarihinde son bulduğudur. Yani bugün başvuruların son günü bugün olup imar barışının uzatılıp uzatılmayacağı hakkında gerçek bir haber yoktur. Fakat bu hususta aldığımız özel kaynaklı haberlerimizi siz değerli okuyucularımızla paylaşmak istedik.

İmar Barışı Kapsamında Son Dakika Gelişmeleri

Değerli okuyucularımız imar barışı kapsamında bir çok gerçek ve gerçek dışı haberler yapılmakta olup söz konusu olan imar barışının uzatılıp uzatılmayacağı yönünde haberler yapılmaktadır. Bu hususta siz değerli okuyucularımızın meraklarını gidermek için konu hakkındaki araştırmalarımızı yaparak bildiklerimizi ve almış olduğumuz duyumları siz değerli okuyucularımız ile paylaşmak ve merak ettiğiniz sorulara cevap vermek istiyoruz.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen imar barışı süresinin yeniden uzatılması gündem de olup bu haber asıl haber olup fakat resmi kaynaklarca kesinlik kazanmamıştır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM bundan önceki açıklamalarında Ülke genelinde 8 ile 9 milyon arasında kaçak yapı kaydının alındığını fakat bu kaçak yapı toplamının Ülkemizde 14 milyon ile 16 milyon arasında olduğunu dile getirmişti. Ülke ekonomisine katkısının çok olduğuna da değinen Sayın Bakan uzatılıp uzatılmayacağı hakkında hiç bir açıklama yapmamıştı. Fakat Ülke genelinde yaşanan ekonomik krizin devam etmesi ve yaklaşan yerel seçimlerin olması hatta ve hatta söz konusu olan imar barışı kapsamında Devlet Kasasına yeniden girecek olan para düşünüldüğünde uzatılmasına hiçbir engel olmayıp yarar olacağı görünmektedir. Hem maddi sıkıntılardan dolayı bu imkandan yararlanamayan vatandaşlarımızın yararlanması hemde Ülke ekonomisine yapacağı katkı bakanlıktan alınan duyumlar arasında olmaktadır. İmar barışının uzatılması çok büyük ihtimalle gerçekleşecek olup alınan duyumlara göre seçimden sonraki bir haftalık zaman içinde son bulacağı yönündedir .

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *