«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. Dar ve Orta Gelirliye Konut Müjdesi

Dar ve Orta Gelirliye Konut Müjdesi

dar_gelirliler

Devletten Dar ve Orta Gelirli Vatandaşlarımıza Konut Müjdesi

Dar ve orta gelirli vatandaşlarımız için yeni bir plan ve program dahilinde yapılacak konut edindirme çalışmalarının başladığı resmen açıklanmıştır. Açıklama Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM tarafından bizzat yapılmıştır. Günümüz koşullarında ev fiyatlarının havalarda uçması dar gelirli vatandaşın ev sahibi olabilmesi için TOKİ’ den başka bir çıkar yolu kalmadığı için yine bu çalışmada Toplu Konut İdaresi başkanlığı ile yapılacak olması da belirtilen bir husus olmuştur. Bilinmesi gereken başka bir hususta şudur. Bu konuyu hükümetin daha iyi bilmesi gerekir çünkü dar ve orta gelirli diye bir plan program içerisinde olduklarını açıklarken dikkat etmeleri gerekmektedir. Sayelerinde orta gelirli diye bir şeyin kalmadığının farkına varmalılar. Ülke durumu şu an çok net olarak belli çok zengin çok fakir diye ayrılmış durumda. Orta direk diye bahsedilen hiçbir şey kalmamıştır. Yani orta direk ölmüştür. Bu yüzden plan ve çalışmalarını yaparken dar gelirli diye yapmaları daha doğru olacaktır.

Proje Kapsamında Bakan Murat KURUMUN Açıklamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile dar ve orta gelirli vatandaşlarımıza yönelik ön ödemeli konut projesini hayata geçireceklerini açıklamıştır. Sayın Murat KURUM Bakanlığın çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunmuş ve ilk yüz günlük planlarının yüzde 98′ ini gerçekleştirdiklerini belirtmiş ve ikinci 100 günlük çalışmalarında bir kısımının başladığının açıklamalarını yapmıştır. Çalışmaların ve plan projelerin hepsinin tamamlamasından sonra konu hakkında komuoyu açıklaması yapılacağını belirtmiş aynı zaman da söz konusu olan ön ödemeli konut projesinin bir an önce hayata geçirileceğinin müjdesini vermiştir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *