«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. İmar Barışı İle İlgili Bakan Murat KURUM Açıklamalarda Bulundu

İmar Barışı İle İlgili Bakan Murat KURUM Açıklamalarda Bulundu

imarrrrrrrr

İmar Barışı Hakkında Son Dakika Gelişmeleri

Bilindiği üzere imar barışı daha önce açıklanan tarihten sonra tekrar uzatılarak imar barışı kapsamı 31 Aralık 2018 tarihine uzatılmıştı. Halende bu kapsamda imar barışının süresi daha uzarmı diye bekleyen ve ümit içinde olan vatandaşlarımızın sayısı az değil. Çünkü yapılan araştırmalar doğrultusun da Ülkemiz de yaklaşık 14 milyona yakın kaçak yapının olduğu bilinmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM konu hakkında bazı açıklamalarda bulunmuştur. İşte o açıklamaların detayları.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM Açıklamaları

Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM yaptığı açıklamalarda Ülke genelinde yaklaşık 8 milyon 900 bin vatandaşımızın başvurusu olduğunu belirterek açıklamalarına devam etmiştir. Bu başvurulardan doğan gelirin ise yaklaşık 7 milyar 511 milyon lira olduğunu belirterek  aralık ayının sonuna kadar ise başvuru bedellerinin geleceğini de düşünerek Devlet kasasına büyük katkı olduğunun açıklamalarını yapmıştır. Çevre Şehircilik Bakanı Sayın Murat KURUM Ülke toplamın da 14 milyon kayıt beklentilerinin de bulunduğunu belirterek şu ana kadar olan başvurunun 8 milyon 900 bin kişi olduğunu belirtmiş ve bu sayının yıl sonuna kadar yani 31 Aralık 2018 tarihine kadar 10 milyonu bulacağı yönünde de açıklamalar yapmıştır. Ayrıca Sayın Murat KURUM sürekli Belediyeler ile beraber işbirliği içinde olduklarını ve kesinlikle 2017 Ocak ayından sonra yapılan kaçak yapılara ruhsat verilmemesi hususunda gerekli kurum ve kuruluşlara yazı gönderildiğini de belirterek açıklamalarına son vermiştir.

İmar Barışı Tekrar Uzaya Bilir Mi

Söz konusu olan imar barışının uzayıp uzamayacağı yönünde hiçbir açıklama yapmayan Sayın Murat KURUM konu hakkında sadece beklentilerinin 14 milyon kişinin yani kaçak yapı sahiplerinin başvurusu yapması şeklinde olduğunu açıklamıştı. Fakat bizimde aldığımız bazı haber kaynaklarına göre bu sayının yani Ülke genelinde kaçak yapı sahiplerinin 14 milyon ile 15 milyon arası olduğu yönünde olup bu sayının tamamlanması için bazı çalışmaların sürdüğü ve bu doğrultuda bu sayının netlik kazanması ayrıca Ülke ekonomisine katkısının da düşünüldüğü ve bu doğrultuda bu sayı yakalanana kadar imar barışı süresinin tekrar uzaya bileceği yönünde gelen haberlerin olduğudur. Gelen haberler doğrultusunda bazı kaçak yapı sahiplerinin maddi yetersizlikten dolayı bazılarının ise miras anlaşılmazlığından dolayı gecikmiş ve çözülmemiş olması bu hususta da çalışmaların yapılacağı yönünde de haberlerin geldiği de belirtilmiştir.

 

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *