«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. İmar Barışı Uzatılıyor! İşte Detaylar

İmar Barışı Uzatılıyor! İşte Detaylar

imar barışı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mustafa KURUM’un 25 ekim perşembe günü düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesinde konuşmuş ve söz konusu olan imar affının uzatılması hakkında da açıklamalarda bulunmuştu. Sayın Mustafa KURUM’un imar barışına yönelik sorulan sorular karşısın da şu açıklamaları yaparak imar barışının uzatılmasını bekleyen kaçak yapı sahiplerini bir nebze de olsa rahatlatmış oldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Mustafa KURUM konuya yönelik açıklamaları şu şekilde gelişmiştir. Daha önceleri belirlenen tarihin 31 ekim olduğunu yenileyen Sayın Mustafa KURUM başvurularını bu tarihe kadar yapan vatandaşlarımıza bir kolaylık sağladıklarını yapılan başvuru sonrasında ki ödemeleri ise 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzattıklarını da deklare ederek yeni bir kolaylık sağlanacağının sinyalini vermiştir.

Açıklamalarına devam eden Sayın KURUM söz konusu imar barışı kapsamın da halen bir talep yoğunluğu yaşandığını ve bu yaşanan yoğun talepler karşısın da Bakanlık olarak duyarsız kalamayacaklarını ifadelerine ekleyerek imar barışı kapsamın da olan süre için çalışmaların yapıldığını da tekrar deklare ederek bu taleplerin değerlendirileceği yönünde açıklamalar da bulunmuştur. Sayın Mustafa Kurum yaptığı bir başka açıklama da ise imar barışı kapsamın da yapılan başvuruların yaklaşık 6 milyonun üzerinde olduğunu da ifadelerine eklemiş ve bu husustan dolayı Ülke ekonomisine 5 milyar kadar bir bütçe katkısı olduğunu da söylemiştir.

Kaçak yapı sahibi vatandaşlarımız tarafından merakla beklenen imar barışının uzatılması kapsamın da bazı Bakanlık tarafından alınan duyumların olduğu da bir gerçektir. Söz konusu olan duyumları siz değerli okuyucularımız için araştırarak imar Barışı uzatılıyor başlıklı yazımız da yer verdik. İşte Bakanlık tarafından gelen duyumlar.

Bakanlık tarafından gelen duyumlara göre imar barışı süresinin uzatılması yönün de yoğun çalışmaların yapıldığı şekil de gerçekleşmiş ve talebin her geçen gün daha çok arttığı da söylenmiştir. Bu kapsamda söz konusu olan imar barışın da yeni bir tarih belirleneceğinin çalışmalarının yapıldığı ve yapılan çalışmalar üzerine daha önceleri 31 ekime kadar başvur 31 aralığa kadar öde kampanyasının yenilenerek gerçekleşeceği ve Bakanlık kaynaklı alınan duyulara göre bu tarihin 31 Aralık 2018′ e kadar uzatılacağı yönün de olmuştur.

31.12.2018 Uzatılacak

Bu kapsam da çok net açıklama yapılmamış olsada İmar barışının 31 Aralık tarihine kadar uzatılması ve vatandaşlarımızın panik yapmadan ölçüm ve tapu işlerini halletmesi hemde ekonomiye olacak katkısının göz önünde bulundurulduğu da Bakanlık kaynaklı alınan duyumlar olarak kamuoyuna yansımıştır.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *