«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. İmar Affının Süresi Ne Zaman Bitiyor İmar Affı Uzatılacak Mı

İmar Affının Süresi Ne Zaman Bitiyor İmar Affı Uzatılacak Mı

İmar affı için son tarih

İmar affının süresi ne zaman bitiyor af süresinin tarihi uzayacak mı imar affı ne olacak diye kaçak yapı yani ruhsatsız yapı sahiplerinin genellikle bir çoğu merak için de her gün imar affı ile ilgili haberleri takip etmekteler. Ve gün geçmiyor ki her yerden farklı haberler gelerek bu imar affından yararlanmak isteyen kişilerin kafaları karışıyor. Bu karışıklığa son vermek adına bizde bugün bu konu hakkındaki bilgilerimizi yazmamız ve merak edilen sorulara bir nebze de olsa cevap verebilmek için imar affı süresinin ne zaman dolacağı ve imar affı süresinin uzatılıp uzatılmayacağı hakkındaki bilgilerimizi anlatmak istedik.
Öncelikle çok merak edilen imar affı süresi ne zaman doluyor bu soruya açıklık getirelim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imar affının son başvuru gününü 31.10.2018 tarihi olarak belirlemişti. O zaman da Çevre ve Şehircilik bakanlığı görevinde olan Mehmet ÖZHASEKİ’ nin açıklamaların da imar affı süresinin uzatılmasının söz konusu olmadığından bahsetmiş fakat yine de kesin bir karar açıklamamış olması süre uzatılabilir gibi anımsanmış dır. Ayrıca yine aynı konuşmada imar affı için başka bir açıklık getirmiş ve şu şekilde açıklamalarda bulunmuştur. Bu açıklama şu şekilde beyan edilerek Çevre ve Şehircilik Bakanlığının İmar affını 1 yıl daha uzata bilme hakkının ellerinde olduğu yönün de açıklamalar dile getirilmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığında ki değişimden sonra eski bakan Mehmet ÖZHASEKİ nin yerine gelen yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet KURUM tarafından bu konu hakkında herhangi bir açıklama yapılmamış olması imar affı süresinin uzayıp uzamayacağı hakkında belirsizlik oluşturmaktadır. Bu kaçak yapıların ruhsatlandırılması için maddi durumu el vermeyip şu an aftan faydalanamayan kaçak yapı sahipleri yeni Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet KURUM tarafından yapılacak af süresi 1 yıl uzayacak gibi açıklamaları merakla beklemeye geçmişlerdir. Fakat imar affının uzatılacağı hakkında kesin bir karar şimdilik alınmamıştır. İmar affı yasasından yararlanmak isteyen bütün ruhsatsız kaçak yapı sahibi kişilerin uzatılmayacak mış gibi hareket etmeleri ve 31 Ekim tarihine kadar mutlak suretle yapı kayıt belgesi başvuru formlarını doldurup imar affını değerlendirmeleri kendi yararlarına olacaktır. Hatta sistemdeki yoğunluk sıkışmalara neden olduğundan dolayı son günlere girildikçe artan talepler nedeni ile sistem daha yavaş işleyerek hata vermeye başlamıştır. Bu nedenlerden dolayı son tarihlere yaklaşıp yoğunluğun daha fazla olacağı düşünüldüğünde son günlere bırakılmaması imar affından yararlanmak isteyenlerin işlemlerinin daha hızlı ve sorunsuz bir şekilde sonuçlanması ve kaçak yapılarının ruhsatlarının eksiksiz şekilde ellerine geçmesini sağlayacaktır. Bu imar affı’ nın günü dolmadan faydalanıp kaçak yapılarına ruhsat almak isteyen kişileri E-devlet üzerinden baş vurularını yapabilmektedirler. Eğer ki bu işlemlerle uğraşmak istemiyorlar ise çevrelerinde ki bir harita mühendisliği büroları ile temasa geçebilirler çünkü bu işlemleri harita mühendisliği büroları takip ederek ve kaçak yapılarınızın ölçümünü de yaparak ruhsat alma işlemlerini daha hızlı ve kolay olmasını sağlaya biliyorlar. Başvurularınızı yaptık dan sonra kaçak yapılarınıza çıkan ruhsat ücretini başvuru numaranız ile giderek ziraat bankalarına yatırmanız gerekmektedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *