«
  1. Anasayfa
  2. Emlak Ve İmar Haberleri
  3. Bakan Mustafa KURUM İmar Affının Uzatılmayacağını Açıkladı

Bakan Mustafa KURUM İmar Affının Uzatılmayacağını Açıkladı

İmar affı uzatılmayacak

İmar affı uzadı uzayacak derken her gün farklı dedikodular yayılıyor kimsenin ağzını bıçak dahi açmıyordu. İmar affından yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın bir çoğu imar affı ile ilgili bütün haberleri takip ediyor ve bu affın uzatılmasını bekliyordu. 8 haziranda başlatılan imar barışından bütün kaçak yapı sahipleri yararlanmak istiyor fakat bir çoğu mali durumları el vermediği için imar affı için uzatıldı haberlerini beklemeye geçmişler maddi durumu el verişli olan kaçak yapı sahipleri ise bu aftan faydalanarak kaçak yapılarına ruhsat almışlardır. İmar affından faydalanmak isteyen kaçak yapı sahibi vatandaşlarımızın merak beklediği açıklama sonunda geldi.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum başvuru sürecinin 8 Haziran’da başladığı İmar affı kapsamında açıklamalar yaparak imar affının uzatılıp uzatılmayacağı hakkında bilgiler beyan etmiştir. Nedir bu açıklamalar hep beraber göz atalım. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUM tarafından yapılan açıklamalarda imar affına bugüne kadar toplam 6.3 milyon kişinin başvurduğunu belirterek 31 Ekim’de sona erecek olan son başvuru tarihinin uzatılması yönünde bir düşünceleri olmadığını söyledi. Merakla beklenen bu tarihi daha önceki imar affı ile ilgili yazımızda belirtmiştik. Bilindiği üzere imar affının son tarihi açıklanmasına rağmen net bir açıklama olmadığı için kaçak yapı sahipleri bir umut uzar inşallah diye bekliyordu. Fakat Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat KURUMUN açıklaması çok net olmuştur. İmar affını uzatmayı düşünmediklerini beyan etmiş ve kentsel dönüşüm konuları hakkında bazı projeleri de açıklamıştır. Bizim tavsiyemiz kaçak yapı sahiplerine biran önce kaçak yapılarına ruhsatlarını almaları yönünde olacaktır.
Bakan Murat Kurum çeşitli proje gezileri ve ziyaretler için bugün sabah Sivas’a geldi. Bakan Kurum’u Nuri Demirağ Havalimanı’nda Sivas Valisi, Sivas Belediye Başkanı, AK Parti Millet Vekillerinin de içinde bulunduğu heyet tarafından karşılanmıştır. ile kurum müdürleri karşıladı. Bakan Kurum ilk olarak Sivas Valiliği’ni de ziyareti sırasında Valilik şeref defterini de imzalamıştır. Açıklamalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Mustafa KURUM Sivas’daki başvurulara da değinmiş bilgiler vermiştir. Affın çıkarılması ile Sivas ilindeki başvurumuz 37 bin 403 adet olduğunu belirmiş ve 5 bin vatandaşımızın da Yapı Kayıt Belgesi aldığını bunun karşılığı olarak ise toplam 16 milyon lira bedelin yatırıldığını sözlerine ekleyen kurum açıklamalarına şu şekilde devam ederek affın son tarihi geçtikten sonra Belediye denetçileri ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Denetçileri tarafından denetlemelerin yapılacağını kaçak yapılarına ruhsat almayanlara denetçiler tarafından cezai işlemlerin başlatılacağını da ekleyerek sözlerini tamamlamıştır. Aslında bundan önceki yazılarımızda da belirttiğimiz üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığının 1 yıl imar affını uzata bilme imkanı bulunmaktadır. Her ne kadar uzatılmayacağı yönünde açıklamalar yapılmış olsa bile bizim görüşümüz uzatılmasından yanadır. Çünkü şuan Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılarda dolayı bir çok kapı sahibi vatandaşımız ruhsat paralarını bile tamamlayamamış durumdadır. Yine bizim görüşümüz uzatılmasından yanadır. Nedeni ise imar affı ruhsatlarından toplanan nakit hem Devlet bütçesine katkı sağlayacak hemde maddi sıkıntılardan dolayı kaçak yapılarına ruhsat alamayan vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi açısından faydalı olacağı yönündedir.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *