«
  1. Anasayfa
  2. Kosgeb Haberleri
  3. Kosgep’den İşletmelere Müjde Yeni Destekler Açıklandı

Kosgep’den İşletmelere Müjde Yeni Destekler Açıklandı

koooooo

Bu sıralar hemen hemen her gün gelmekte olan destek paketleri esnaflarımızın ve bütün kobilerin yüzünü güldürmeye başladı. Ekonomik dar boğazda kalan esnaflarımıza için yeni yeni destek programları ve destek paketleri hazırlanmaktadır. Ekonomik döngünün ayakta kalması ve işletmelerin böyle sıkıntılı zamanlarını zararsız atlatması çok önemli bir husustur. Enflasyonun hızla yükselmesi doların 4 tl lik rakamlardan 7 tl ye kadar yükselmesi gerçi şuan 6.2 tl ye gerilemiş durumda da olsa iletmelerin ithalat ettikleri ürünlerde bile hızla düşüş sağlamış işletmelerin ve bütün esnaf gruplarını zor durumda bırakmıştı. Şuan piyasalar bir nebzede olsa rahatlamış görünse de ekonomik sıkıntıların devam ettiği hepinizin malumudur. Bu hususta her bakanlık kendine özgü farklı ekonomi çalışmaları yapmaya devam etmektedir. Özelliklede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı kurum olan KOSGEB bu çalışmaların en başında gelen kurumdur. Destek paketlerini teker teker açıklayarak işletmelerin bu ekonomik sıkıntılarına çare olmaktadır. Sanayi ve teknoloji Bakanı Mustafa VARANK’ ın işletmeler ve kobiler ve sanayicileri kalkındırmak için yapılan çalışmaların KOSGEB’ in destek ve önlem paketi doğrultusunda devam ettiğini açıklamıştır. Mustafa VARANK açıklamalarına devam ederken KOBİ’ler için müjdeli haberler vermiştir. Bakan VARANK açıklamalarında KOBİ’lerden tahsil edilmesi gereken alacakları 2019 yılına erteleneceğini açıklamış ayrıca KOBİLERİN ihracat hacimlerinin gelişmesi yükselmesi ve ulusal pazara açılmalarını kolaylaştırmak için 300 bin TL.’lik destek paketlerinin her işletmeye verileceğini bundan önceki konuşmalarında da açıklamıştı. Bu açıklamalar doğrultusunda KOSGEB çalışmalarını daha yoğun olarak artırmıştır.
Şuan ki çalışmaların detayların da yapılan açıklamaların bir kısmı hakkında bilgiler verilmiştir. İşletme Geliştirme Destek Programı ile kobilerin rekabet güçlerinin artması ve kurumsallaşma adına adımların atılması ekonomiye olan katkılarının artırılması ve ekonomik paylarının yükseltilmesi ve kapasitelerinin büyütülmesini hedef alan bilgiler doğrultusunda çalışmaların yapıldığını ve buna en uygun destek programlarının oluşturulduğu bilgileri verilmiştir. Söz konusu çalışmalar kapsamında fazla rağbet görmemiş olan alanlardaki destek ve teşviklerin İşletme, Geliştirme Destek Programı altında toplandığı belirtilerek KOBİ’ler için yeni destek imkanlarının oluşturulduğu da açıklara eklenmiştir. Bu doğrultuda 81 bin 699 işletmeye destek verilmiş olduğu belirtilmiştir. Sanayi ve teknoloji Bakanlığı’na bağlı bir kurum olan kosgeb çalışmalarını bu doğrultuda sürdüre bilmek adına yeni destek ve teşvik programları üzerinde çalışarak KOBİ’lerin ülke ekonomisine katkısını artırmak ve KOBİ’lerin elini kuvvetlendirmek ve olumsuz koşullarda bile manevra yani hareket kabiliyetlerinin daha hızlı olması için yeni yeni atılımlar ve arayışlar içine girerek çalışmalarına hız vermiştir

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *