«
  1. Anasayfa
  2. Kosgeb Haberleri
  3. Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Alınır

Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Alınır

geri ödeme

Geri Ödemesiz Kredi Nasıl Alınır 2020?

Geri ödemesiz olarak kredi alabilmenin birçok yolu var. Devletin desteklediği sektörlerden ekonomi dünyasına giriş yapmak isteyen girişimciler için, devlet belli oranda hibe ve belli oranda ertelemeli olarak kredi veriyor. Kredi veren kurumların başında da KOSGEB geliyor. İstihdamı destekleyecek olan tüm girişimcilerin KOSGEB tarafından desteklenmesi, birçok iş sahasının açılmasına da yardım ederken, işsiz insanların istihdam edilmesi sağlanıyor. Hayvancılık sektörü ve tarım sektörü günümüzde en çok destek alan sektörlerdir. Ayrıca turizm de  yatırım yapılırken devletten destek alınabilecek önü açık bir sektördür.

 

Geri Ödemesiz Kredi Hibedir

Geri ödemesiz kredinin diğer adı hibedir. Girişimci, kuracağı iş için maddi destek alır ve bu desteğin geri ödemesini yapmak zorunda kalmaz. Ancak bazı destek paketlerinde ertelemeli olarak verilen paranın bir miktarı geri ödenir. Birçok devlet kurumu ve vakıflar bu desteği vermektedir. Hayvancılık mesleği ile uğraşanlar, tarım sektöründe girişimde bulunmak isteyenler, orjinal bir iş fikrini hayata geçirmek isteyen girişimciler, esnaflar ve KOBİ’ler devlet desteklerinden yararlanabilmektedir.  Devletin verdiği bu mali destek, en fazla faizsiz kredi olabilmektedir ki bu da girişimcinin iş yapması, kazanç sağlaması ve istihdam yaratması için en önemli yardımdır.

 

Güzel Fikirler Her Zaman Değerlidir

Güzel bir iş fikriniz varsa az sermaye ile bunu yapamayacağınızı düşünüyorsanız KOSGEB desteğinden yararlanın. KOSGEB hibeleri ve KOSGEB kredileri girişimciler için mükemmel fırsatlar sunar. Yapılacak işin, KOSGEB tarafından belirlenen ve desteklenen bir alan olması gerekiyor. Kurumun sitesinde desteklenen sektörler için NACE kodları belirlenmiştir. Bu kodlar arasında sizin işinizi ilgilendiren bir NACE kodu varsa, yapacağınız iş hemen bir KOSGEB girişimci kursuna kayıt olmaktır. Sonrasında da KOSGEB iş planı ( dosya )hazırlayarak bu dosyadaki bilgileri savunabilecek yeterliliğe erişmeniz gerekiyor. KOSGEB iş planınızı inceleyen komisyon üyeleri, eğer bu işinizin kazanç sağlayacak  ve geleceği olan bir iş alanı olduğuna karar verirse, size ilk etapta düşük bir miktar hibe vermeyi uygun görebilir. Şahıs şirketleri için KOSGEB 5.000 lira vermekte, sermaye şirketleri için de 10.000 lira vermektedir. Bu para tamamen geri ödemesiz hibe olarak adlandırılır.  Bu aşamadan sonra işletmenizin performansı incelenir ve 1 yıl içinde işletmenin ilerleme kaydettiği tespit edildiğinde 20.000 lira daha hibe alabiliyorsunuz. Girişimciler 30 yaş altında olduğunda, kadın olduklarında veya engelli , gazi  veya şehit yakını olduklarında yılın sonunda 5.000 lira da ödeme alırlar.

 

Kurulacak şirketiniz için ilk 12 ay 30.000 lira geri ödemesiz hibe alabiliyorsunuz. İşletmeniz ikinci yılda beklenen performansı yakaladıysa bir 30.000 lira daha hibe alabiliyorsunuz. Destek programı sayesinde kendi işletmenizi kurma şansınız vardır. Ancak KOSGEB’e  sıfır sermayesi olan girişimciler başvurmamalıdır. Önce şirketinizi kuracak ve gerekli masrafları karşılayıp belgelendireceksiniz. Kuruluş aşamasında her alış verişiniz için örneğin, ofis malzemeleriniz, muhasebeciye ödediğiniz paralar, büro eşyaları için fatura alacaksınız. İşiniz KOSGEB tarafından onaylanırsa, bu faturaların bir kısmı ödenir. Ancak öncesinde bu malzemeleri satın almak için belli bir sermayeniz olmalıdır.

 

Geri Ödemesiz Krediler 2020

 

Girişimciler için yüzde 50 ile yüzde 70 oranında  geri ödeme olmadan kredi alma şansınız vardır.  Seracılık, meyve ve sebze yetiştirmek için girişimde bulunduğunuzda yüzde 50 geri ödemesiz olmak üzre kredi alabilirsiniz.  Et ürünleri işleme ve pazarlama sektörüne girdiğinizde size verilecek destek, toplam giderin yarısı geri ödemesiz şeklindedir. Süt üretimi için tarımsal bir işletme açacaksanız yüzde 60 oranında geri ödemesiz kredi alabilirsiniz. Hayvan yetiştirmek istiyorsanız, 300 baş koyun yetiştirme programından yüzde 60 oranında geri ödemesiz yararlanabilirsiniz.

 

Geri Ödemesiz Kredi ve Hibelerden Nasıl Haberdar Olacağım?

Her gün  http://www.tkdk.gov.tr/Ipard/BasvuruCagriRehberleri  sitesindeki ilanları takip ederek desteklenen tüm projelerden günlük olarak haberdar olabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *