«
  1. Anasayfa
  2. Kosgeb Haberleri
  3. KOSGEB DESTEK KREDİSİ 2020

KOSGEB DESTEK KREDİSİ 2020

Kosgeb

KOSGEB Destek Kredileri 2020

KOSGEB Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı içerisinde faaliyet gösteren küçük veya orta işletmelere başkanlık ve yardım amaçlı kurulmuştur. 3624 sayılı yasa ile 12 Nisan 1980 senesinde kurulmuştur. İş yerinizi büyütmek ya da iş yeri kurmak isteyen girişimcilere destek sunmaktadır. Birçok vatandaş bu destekten yararlanmaktadır. KOSGEB Destek kredisine nasıl başvuracağınızı, avantajlarını ve bünyesinde destek verdiği programları bu yazımızda bulabilirsiniz.

KOSGEB Destek Kredisi Nedir?

KOSGEB destek kredisi ile hayallerinizdeki kazancı ve işi sağlayabilirsiniz. Belli şartlar altında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından para desteği almanızdır. Aldığınız bu destekle istihdam ve ekonomi sorunlarınızı çözebilirsiniz. Bu destek kredisi içerisinde 50 Bin TL’ den 150 bin TL’ ye kadar yardım alabilirsiniz. Alacağınız destek kredisini nasıl kullanacağınız hakkında ek olarak eğitimler alabilirsiniz. Her eğitiminiz için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından verilen sertifikaya sahip olacaksınız.

KOSGEB Destek Kredisine Nasıl Başvurulur 2020

KOSGEB destek kredisine başvurmadan önce bazı şartları sağlamalısınız. Destek kredisine sadece Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları başvurabilmektedir. İlk olarak 18 yaşınızı doldurmuş olmalısınız. İkinci koşulunuz ise KOSGEB tarafından verilmiş olan eğitim desteğini almış olmalısınız. Bu koşullara ek olarak İŞGEM içerisinde 1 yıllık işletme açma geçmişiniz olmalı. Bu şartları sağladıktan sonra adım adım yazılarımızı takip ederek KOSGEB destek kredisine başvuru yapabilirsiniz. KOSGEB Başvurunuzu e- devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Arama motorunuzdan e- devlet sitesine giriş yapmalısınız. T.C. kimlik numaranızla ve e- devlet şifrenizle giriş yapabilirsiniz. Sayfanın içerisinden e- hizmetler menüsünü seçmelisiniz. Açılan sayfanın en aşağı tarafından ‘KOSGEB Başvuru’ seçeneğine tıklamalısınız. Açılan formu doğru ve eksiksiz bir şekilde doldurmalısınız. Sadece bu formu doldurarak KOSGEB Destek alamazsınız. Size verilen KOBİ Beyannamesini doldurmalısınız. Bu formları zaman aşımına uğramaması için 15 dakika içerisinde doldurmalısınız. Bu beyanname ile işletmenizin ve sizin KOBİ vasfı taşıdığınız kolayca tespit edilebilir. Bu tespit sağlandıktan sonra KOSGEB Desteğinize başvurabilirsiniz. KOSGEB Desteğinizin içerisindeki KOBİ Beyannamenizi iki sene de bir güncellemelisiniz.

KOSGEB Destek Kredisi Avantajları ve Dezavantajları 2020

KOSGEB destek krediniz ile hayallerinizi kurduğunuz işinizi kurabilirsiniz. Ya da küçük iş yerinizi genişleterek daha fazla kazanabilirsiniz. İş yerinizde nasıl verimli olacağınız hakkında özel eğitimler alabilirsiniz.

KOSGEB Destek Verdiği Programlar 2020

KOSGEB Desteği ile sadece para desteği vermemektedir. Paranızın yanında bünyesinde barındırdığı destek programlarında eğitim alabilirsiniz. Hangi konuda destek alacaksanız o destek programına başvurmalısınız. KOSGEB Destek içerisinde bünyesindeki 5 adet programından yararlanabilirsiniz. Bu programların içeriğini ve başvurusunu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Bu siteye girmek için https://edevlet.kosgeb.gov.tr/EHizmetler?ReturnUrl=/EHizmetler.aspx bağlantısına tıklamalısınız. Açılan sayfanın e- destek programları üzerinden başvuru da bulunabilirsiniz. KOSGEB desteği alan bütün işletmeciler ücretsiz olarak girişimcilik eğitimi almalısınız. Gerekli olan girişimcilik eğitiminizi tamamlamalısınız. Tamamladığınız bütün programlardan sertifika alabilirsiniz. Bu KOSGEB Destek programları’ndan ücretsiz bir şekilde yararlanabilirsiniz.

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *