«
  1. Anasayfa
  2. Kosgeb Haberleri
  3. Hibe Kredisi Ve Şartları Nelerdir

Hibe Kredisi Ve Şartları Nelerdir

kosgeb1

Hibe kredisi denildiğinde kısacası “karşılıksız para” olarak adlandırabiliriz. Peki ama bu hibe kredisini almaya kimler hangi şartlar ile hakkazanabilirler ? Yeni bir projeyi hayata geçirmek isteyen girişimciler hibe kredisinden faydalanabilirler.

Devlet Teşviği Ne Anlama Gelir ?

Devlet teşviği denildiğinde, bir ülkenin ekonomik büyümesi, kalkınması ve istihdamın artması adına yatırımcı ve girişimcilere yapılan yatırımlar olarak genellenebilir. Bölgenin gelişmesinde büyük bir ivme yaratan yatırımlar sonucu, ham madde, eleman, malzeme gibi ihtiyaçlar doğar.

Faiz konusunda oldukça şeffaf  örnek verecek olursak; Sıfır faiz ya da faizsiz seçenekler ile , yatırımcı ya da girişimciye verilen, kredi miktarı uzun vadede geri ödeyebilir.  Fakat bu noktada sadece alınan ana parayı geri ödersiniz Yani bankalara ödeyeceğiniz faizi devlete ödememiş olursunuz.

Teşvik Şartları

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na başvurmanız için öncelikle yatırımınızın tarım ve hayvancılık ile ilgili olması gerekiyor. TKDK, yüzde 70’lere varan hibe desteğini “Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı” kapsamında sağlıyor. Tarım ve kırsal kalkınma alalında girişimcilere geniş çaplı destek verilecek şekilde oluşturulan IPARD programı ise şu alanları kapsıyor:
*Süt üretimi,
*Et besiciliği ve yumurta tavukçuluğu işleme ve pazarlama
*Et, süt, meyve sebze ve su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması
*Arıcılık, seracılık, tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, yerel ürünler ve el sanatlarıyla kırsal turizm ve kültür balıkçılığı ve yenilenebilir enerji tesisleri ve makine parkları.
Ayrıca Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’dan destek kredisi ve hibe alabilmeniz için, girişiminizin kırsal alanda yapılanması ve faaliyet göstermesi gerekiyor. Bu kapsamda bulunan 42 il mevcut. Nüfusu 20 binin altında olan, Afyon, Bursa, Ağrı, Aksaray, Balıkesir, Amasya, Ankara, Burdur, Ardahan, Aydın ve Çanakkale’nin de bulunduğu 42 ilde girişimcilere özel fırsatlar sunulurken, tarım ve hayvancılık verimli hale getiriliyor.
Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *