«
  1. Anasayfa
  2. Euro-Dolar-Altın Haberleri
  3. Bitcoin Kısa Tarihi

Bitcoin Kısa Tarihi

bitcoin kısa tarihi

Bitcoin Tarihi

Bitcoin, dünyanın önde gelen kripto para birimidir. Tüm işlemleri kaydeden, blockchain adı verilen merkezi olmayan bir konsensüs temelli defteri kebire dayalı eşler arası para birimi ve işlem sistemidir.

Şimdi Bitcoin, 2008 yılında Satoshi Nakamoto tarafından tasarlandı, ancak sadece bir adamın işi değil, onlarca yıl boyunca kriptografi ve blockchain araştırmasının bir ürünü oldu. Blok zincirine dayanan sınırsız, merkezi olmayan bir para birimine sahip olmak, kriptografların ve serbest ticaret savunucularının ütopik hayaliydi. Hayalleri artık bitcoin ve dünyadaki diğer altcoinlerin artan popülaritesi ile bir gerçek.

Bitcoin Kripto Para Kısa Tarihi

Şimdi kripto para birimi ilk olarak 2009’da fikir birliğine dayalı blok zincirine dağıtıldı ve aynı yıl ilk kez takas edildi. Temmuz 2010’da, bitcoin fiyatı sadece 8 sentti ve madencilerin ve düğümlerin sayısı şu anda on binlerce olana kıyasla oldukça azdı.

Bir yıl içinde, yeni alternatif para birimi 1 $ ‘a yükseldi ve gelecek için ilginç bir ihtimal haline geliyordu. Madencilik nispeten kolaydı ve insanlar iyi para kazanma ve hatta bazı durumlarda bununla ödeme yapıyordu.

Altı ay içinde para birimi iki katına çıkarak 2 dolara çıktı. Bitcoin fiyatı belirli bir fiyat noktasında sabit olmasa da, bir süredir bu çılgın büyüme paternini gösteriyor. Temmuz 2011’de bir noktada, para bonkers gitti ve rekor yüksek 31 $ fiyat noktasına ulaşıldı, ancak piyasa yakında elde edilen kazançlara kıyasla aşırı değerlendiğini fark etti ve 2 $ ‘a yeniden düzeltti.

Aralık 2012’de 13 dolara kadar sağlıklı bir artış görüldü, ancak yakında fiyat patlayacaktı. Nisan 2013’e kadar dört ay içinde, fiyat 266 dolara yükseldi. Daha sonra 100 dolara geriledi, ancak fiyattaki bu astronomik artış ilk kez yıldızlığını artırdı ve insanlar Bitcoin ile gerçek bir gerçek dünya senaryosu hakkında tartışmaya başladı.

O zamanlar yeni para birimi ile tanıştım. Şüphelerim vardı, ancak daha fazla okudukça, para biriminin geleceği olduğu daha fazla netleşti, çünkü onu manipüle edecek ya da kendini dayatacak kimse yoktu. Her şey tam bir fikir birliği ile yapılmalıydı ve onu bu kadar güçlü ve özgür kılan şey buydu.

2013, para biriminin atılım yılı oldu. Büyük şirketler halka açık olarak bitcoin kabulünü desteklemeye başladı ve blockchain Bilgisayar Bilimi programları için popüler bir konu haline geldi. Birçok kişi daha sonra bitcoin’in amacına hizmet ettiğini düşündü ve şimdi yerleşecekti.

Ancak, para birimi daha popüler hale geldi, dünya çapında bitcoin ATM’leri kuruldu ve diğer rakipler kaslarını pazarın farklı açılarında esnetmeye başladı. Ethereum ilk programlanabilir blok zincirini geliştirdi ve Litecoin ve Ripple, bitcoine daha ucuz ve daha hızlı alternatifler olarak başladılar.

1000 dolarlık büyülü rakam ilk olarak Ocak 2017’de ihlal edildi ve o zamandan beri Eylül ayına kadar dört kat arttı. Sadece yedi yıl önce sadece 8 sent değerinde bir madeni para için gerçekten dikkate değer bir başarı.

Bitcoin, 1 Ağustos 2017’de sert bir çataldan bile kurtuldu ve o zamandan bu yana yaklaşık% 70 arttı, çatal bitcoin parası bile bazı başarılar kaydetmeyi başardı. Her şey, bozuk paranın ve arkasındaki yıldız blok zinciri teknolojisinin cazibesinden kaynaklanıyor.

Geleneksel iktisatçılar bunun bir kabarcık olduğunu ve tüm kripto dünyasının çökeceğini iddia ederken, öyle değil. Böyle bir kabarcık yoktur, çünkü fiat para birimlerinin ve para işlem şirketlerinin hisselerini yediği gözlemlenebilir bir gerçektir.

 

Bir Cevap Yaz

Uğur Aydın Hakkında

Uğur Aydın

2018 yılının ağustos ayında yayın hayatına başlayan finanshaberi.net sitesinin yönetisiyim. Güncel ekonomi haberlerini takip ederek makale hazırlıyorum.

Bir Cevap Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *